Webinár

Webinárok az online világ kihívásairól, vállalatoknak, vállalkozóknak, laikus érdeklődőknek egyaránt. Digitalizációról, felhő alapú rendszerekről, adatvédelemről, technológiai kihívásokról. Mivel a digitális jelenlét ma már megkerülhetetlen szükségszerűség, ezért érdemes beszélnünk róla bővebben:

Bárányfelhők vagy viharfelhők? – ITBusiness & Technology 2022

Egy vállalkozás digitalizációs folyamatának sikere főként az egyén gondolkodásán múlik. Március elején erről beszélt Gyepes Máté, az Aruba Cloud szakértője az IT Business & Technology közönségének. Megfelelő stratégia, az átállásban érintettek elköteleződése és digitális skillek megléte nélkül könnyen rossz irányt vehet a projekt – mi sem mutatja ezt jobban, mint a McKinsey felmérése, ami szerint a digitalizációs projektek alig 30 százaléka sikeres.

Adatközponti 1×1: amit az adattárolásról tudni érdemes

Digitális világunkban a vállalkozások egyre több online adatot generálnak. Legyen szó vásárlói adatbázisról, projekt dokumentációról vagy egy webshop működtetéséről, a keletkező adatokat tárolni és kezelni kell. Az ehhez szükséges tárolóinfrastruktúra azonban gyakran jelentős költségekkel jár. Kell-e saját adatközpont, vagy léteznek más megoldások? Ma már számos opció elérhető a piacon a felhasználók eltérő igényei szerint a saját szervertől a hibrid megoldásokon keresztül a szolgáltatásokig. De miért fontos az adatközpont? Számít-e, hogy milyen messze van az adat a szolgáltatástól, és ki felel a biztonságért? Mitől környezetbarát egy adatközpont?

Felhőatlasz: útmutató a megfelelő felhőszolgáltató kiválasztásához

A vállalkozások életében a hosszútávú partnerválasztás sosem egyszerű. Számos tényezőt kell figyelembe vennie a döntéshozóknak, hogy az együttműködés sikeres legyen és elégedettek legyenek a kapott szolgáltatással. Különösen igaz ez a felhőszolgáltató kiválasztásánál, mivel ez egy üzletileg kritikus döntés. Előző webinárunkon az egyes szolgáltatások anyagi költségeit mutattuk be. A mostani alkalommal útmutatást szeretnénk nyújtani azoknak, akik bizonytalanok, hogy hogyan válasszák ki a számukra legjobb szolgáltatót. Konkrét szempontokat mutatunk, amelyek megkönnyíthetik ezt a kifejezetten nehéz és legalább annyira fontos döntést