IT és Most

Image

IT és Most Podcast

Fokról fokra – rögös az út a klímasemlegesség felé

Klímapolitikai és fenntarthatósági kérdésekről beszélgettünk az ArubaCloud májusi podcatjában Huszár Andrással, a Green Policy Center társalapítójával és igazgatójával. A klímaváltozás problémájára adható globális és lokális válaszok mellett a beszélgetésből az is kiderül, hogy érdemes-e már most pánikba esnünk…

Szilágyi Áron fóruma az élsportolókon segít

Áprilisban Szilágyi Áron, háromszoros olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok magyar kardvívót, a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma társadalmi elnökét és Körösparti Gábor sportmenedzsert, a Fórum operatív vezetőjét láttuk vendégül. Az ArubaCloud podcastsorozatának újabb epizódjában a MEEF társadalmi szerepéről, a duális karrierprogramról, a visszavonult élsportolók lehetőségeiről beszélgettünk.

Az MI fejlődésével az érzelmi intelligencia felértékelődik?

A mesterséges intelligencia (MI) a témája az ArubaCloud podcastsorozatának újabb epizódjának, amelyben azt firtatjuk, hogy milyen lesz az a jövő, amelyben az MI majd igazán kibontakozik. A ChatGPT már itt van, ez azonban csupán a kezdet, a java most következik.

Nem bízunk a közösségi platformokban… de rábízzuk magunkat

Az ArubaCloud podcastsorozatának második adásában a social media és a szólásszabadság kérdéseit járjuk körbe. A szabályozás kérdéseitől az algoritmusokon át a véleménybuborékok veszélyeiig.

A digitalizáció elkerülhetetlen eleme a felhő

Az ArubaCloud podcastsorozatának első adásában nem csak trendekről, pályázati lehetőségekről, a felhő alapú megoldásokról beszélgetünk, hanem a technológiának a legkülönfélébb társadalmi jelenségekre gyakorolt hatásáról is!

Forpsi Shorts

Nem biztonságos weboldal?

Mi az SSL-tanúsítvány és miért van rá szükségem? Ha érdekel a weboldalad biztonsága, akkor egy tanúsítványra feltétlenül szükséged lesz.

Weboldalépítő alkalmazás extra funkciókkal

Site Builder szolgáltatásunk ingyenesen kínál olyan extra funkciókat, mint az időpontfoglaló, a blogmodul, a webshop vagy a jelszóvédelem. Próbáld ki ingyen 30 napig!

Készíts weboldalt egyszerűen!

Készítsd weboldalt programozói tudás és webdesign tapasztalt nélkül, egyszerűen a Site Builderben! Több beépített, (ingyen) elérhető funkcióval: Időpontfoglaló, Kapcsolati űrlap, Webshop, Jelszóvédelem stb. Próbáld ki ingyen 30 napig!

A jó cím a siker záloga!

A honlapod domain címe alapozza meg a weboldalad arculatát, ez alapján találják meg az érdeklődők az oldalad. A jó domain címhez pedig e-mail is tartozhat! Látogass el hozzánk és indítsd el saját vállalkozásodat!

Sikeres online jelenlétet szeretnél?

Tudtad? A social média felületeid nem saját tulajdonodban vannak. Törölhetik a posztjaidat, hirdetéseidet letilthatják, akár a fiókod is felfüggeszthetik. Ezért ne hagyatkozz kizárólag a social média felületekre. Legyen saját weboldalad is!

Weboldalt, webáruházat vagy blogot szeretnél?

Ha nem vagy programozó, a drag&drop rendszerű Site Builder szolgáltatásunkkal akkor is pofonegyszerűen létrehozhatod saját weboldalad. Próbáld ki ingyen harminc napig!

Image
Pénzt keresnél online?

Weboldalt vagy webáruházat szeretnél, ami folyamatos bevételt biztosít? De úgy gondolod drága fejlesztés vagy nem vagy a programozás Chuck Norrisa? Van megoldás! Válaszd drag&dorp rendszerű Site Builder szolgáltatásunkat!

Aruba Shorts

IT infrastruktúra felhőben? Azure Stack vagy OpenStack?

Ha úgy döntesz, hogy IT infrastruktúrádat felhő alapú környezetben helyezed el, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen platformot érdemes választani. A két talán leggyakoribb platform az Azure Stack és az OpenStack. Röviden nézzük végig ezek előnyeit és hátrányait!

cPanel vagy Plesk?

A Plesk ideális választás saját vagy ügyfeleid tárhely adminisztrációjához. A Plesk számos eszközt kínál, ahol kezelheted a saját vagy ügyfeleid tárhelyei.

Igényelj utalványt és próbáld ki cloud szolgáltatásainkat ingyen!

Az ingyenes próbaidőszak elkezdéséhez látogass el weboldalunkra, az utalvány igénylést ITT találod.

Ha a webtárhely már nem elég: Classic VPS

Ha az egyszerű webtárhely már nem elég, válassz VPS szolgáltatást! Magas szintű szolgáltatás kedvező áron: OpenStack technológiával és helyi SSD tárólóval.

Lassú a weboldalad vagy kinőtted a tárhelyedet?

Ha szerverre van szükséged weboldalhoz, adatkezeléshez, levelezéshez, válts felhőszolgáltatásra! A felhőszolgáltatás biztonságos, skálázható, igényre szabható, költséghatékony. Válaszd az Aruba Cloud szolgáltatásait!

Megbízható informatikai háttér kkv-éknak

Felhő alapú költséghatékony megoldások OpenStack hypervisor rendszerrel: Vedd fel felünk a kapcsolatot!

Image
Költözz Velünk a digitális gazdaságba!

Rugalmas és biztonságos felhőszolgáltatások, egyedi igényekre szabva: otthoni felhasználóknak, kisvállalkozóknak, nagyvállalatok részére, fejlesztőknek, webes ügynökségeknek. https://www.arubacloud.hu/

Cloud Computing és azon túl!

Folyamatos fejlődés, szélesebb választék, átlátható árak. Vedd fel felünk a kapcsolatot!

Forpsi Kisokos

WordPress weboldal készítés kezdőknek (2023) – WordPress oktatóvideó 1.

Tanuld meg, hogyan készíts #WordPress weboldalt egyszerűen. Elkezdjük az alapoknál, és végig megyünk az egész folyamaton. Ebben a videóban a WordPress telepítését, sablon installálását és a nyitólapunk szerkesztését fogjuk megnézni.

Domain regisztráció lépésről-lépésre

Egy új weboldal elindításának egyik legfontosabb lépése a megfelelő domain név kiválasztása. Videónkban bemutatjuk, milyen egyszerűen regisztrálható a kiválasztott név, amihez rögtön a többféle végződést is választható.

Dokumentum hitelesítése tanúk és aláírás nélkül

Egy ügyfélkapus regisztrációval kényelmesebbé és gyorsabbá válhat a hivatalos dokumentumok hitelesítése, ami pl. tulajdonosváltás vagy domain átregisztráció esetén elengedhetetlen.

Image
WP Ready: WordPress telepítése egyszerűen

A WP Ready szolgáltatást kifejezetten azok számára ajánljuk, akik pár kattintással szeretnének saját domain néven, akár saját e-mail címmel WordPress alapú weboldalt létrehozni.

Webtárhelyek – melyiket válasszam?

Videónkból megismerheted az Easy, Advanced és Professional webtárhely csomagjaink tulajdonságait.

Kiegészítő szolgáltatások domainekhez

Egy új domain regisztrációját követően számos kiegészítő szolgáltatás közül választhat. Pár kattintással rendelhet még e-mail szolgáltatást, előtelepített WordPress-szel érkező webtárhelyet, domain redirectet és WHOIS adatvédelmet.

Image
Bemutatjuk a megújult Forpsi Webmailt!

Az elmúlt hetekben látványos változáson esett át a Forpsi Webmail, ami nemcsak kinézetét, hanem funkcióit tekintve is felzárkózott napjaink népszerű webes levelezőrendszereihez. Videónkban bemutatjuk az új felület főbb változásait és funkcióit.

Navigálás az Ügyféloldalon egyszerűen

Legújabb videókban megmutatjuk, milyen felületen keresztül kezelheti adatait, megrendelt szolgáltatásait és az ezekhez tartozó adminisztrációs lépéseket.

Image
Biztonsági mentés webtárhely szolgáltatáshoz

Az adataink védelme különösen fontossá vált a 2020-as években. Akár személyes, akár üzleti adatokról van szó, érdemes rendszeres biztonsági mentéseket végrehajtani rajtuk.

Ez is érdekelhet!

Webtárhely választás 8 lépésben

Webtárhely választás 8 lépésben

Forpsi Blogjún 5, 20235 min read

Ha most tervezed, hogy honlapot építesz induló vállalkozásodnak, vagy a meglévőt cserélnéd le, érdemes elolvasnod ezt a bejegyzést. Azt mondanunk sem kell, hogy az online térben való hatékony jelenlét kulcsfontosságú…

6 WordPress bővítmény a látogatói élmény és weboldalad hatékonyságának fokozásához

6 WordPress bővítmény a látogatói élmény és weboldalad hatékonyságának fokozásához

Forpsi Blogjún 3, 20234 min read

A leghatékonyabb WordPress webhelyek élvezetes látogatói élményt teremtenek. Akár a legújabb divattrendekről blogolsz, akár műszaki cikkek értékesítésével foglalkozol… a WordPress oldal támogatja az értékesítésedet. Se szeri se száma azoknak az…

6 WordPress-bővítmény, ami remek lehetőséget biztosít a WP-s webhelyek testre szabásához

6 WordPress-bővítmény, ami remek lehetőséget biztosít a WP-s webhelyek testre szabásához

Forpsi Blogjún 2, 20235 min read

A többi tartalomkezelő rendszerhez képest a WordPress egyik legnagyobb előnyét a számtalan ingyenesen telepíthető bővítmény adja. Ezen beépülő modulok használata által azonnali eredmények és így versenyelőny érhető el a rivális…

9 egyszerű módszer a közösségi média elkötelezettség növeléséhez

9 egyszerű módszer a közösségi média elkötelezettség növeléséhez

Forpsi Blogjún 1, 20235 min read

A közösségimédia-platformok folyamatosan fejlődnek. Amikor új funkciók jelennek meg, sok cég az ilyenkor megnyíló kiskapukon keresztül próbál eljutni a közönséghez. Bár ez a fajta gyors győzelmeken alapuló megközelítés alkalmanként működhet,…

Szerverbiztonsággal kapcsolatos fogalmak

Szerverbiztonsággal kapcsolatos fogalmak

Forpsi Blogmáj 23, 20236 min read

Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy webáruház- vagy honlaptulajdonosként az üzletmenetünket jelentősen befolyásoló fogalmakkal találkozz. Ha magad üzemelteted a weboldaladat, akkor feltétlenül tisztában kell lenni pár dologgal, ha külső vállalkozó…