IT és Most

Image

IT és Most Podcast

Küszöbön a hidegháború Kínával?

Az IT és Most podcastjában ezúttal Salát Gergely sinológus, egyetemi tanár, műfordító volt vendégünk. Beszélgettünk kulturális és geopolitikai kérdésekről: Várható-e egy újabb hidegháborús helyzet kialakulása? Hozott-e változást Kína Tajvannal kapcsolatos elképzeléseibe az orosz-ukrán háború? Részei az ellentmondások a kínai kultúrának? Hagyatkozhatunk-e a mainstream média híreire, ha Kínáról van szó? Miben más nyugati és a kínai ideológia?

IT és MOST: EU a techóriások ellen

Két nagy jelentőségű új uniós szabályozásról beszélgettünk az ArubaCloud podcastsorozatának újabb epizódjában. A digitális szolgáltatásokkal és a digitális piaci működéssel kapcsolatos szabályozás, a Digital Services Act (DSA) és a Digital Markets Act (DMA) a magyar környezetben is hamarosan hatályossá válik.

Digitális trendek – Mennyire lehet innovatív a jogi szabályozás?

Augusztusi podcastunkban a várható digitális trendekről beszélgettünk, és körbejártuk a kérdést, hogy lehet-e innovatív a jogi szabályozás? Izgalmas évek előtt állunk, ahogy a társadalmunk egyre inkább digitalizálódik.

A cukorbetegség minden 4. embert érint. Gyermekeink egészségéért most kell tennünk!

Vendégünk Molnár Ibolya diabetológiai szakápoló, edukátor, aki a beszélgetésben szemléletes példákkal teszi világossá, hogy ez is olyan betegség, amelynek kialakulásában és alakulásában a legfontosabb szerepet az ember, maga a beteg játssza.

Fokról fokra – rögös az út a klímasemlegesség felé

Klímapolitikai és fenntarthatósági kérdésekről beszélgettünk az ArubaCloud májusi podcatjában Huszár Andrással, a Green Policy Center társalapítójával és igazgatójával. A klímaváltozás problémájára adható globális és lokális válaszok mellett a beszélgetésből az is kiderül, hogy érdemes-e már most pánikba esnünk…

Szilágyi Áron fóruma az élsportolókon segít

Áprilisban Szilágyi Áron, háromszoros olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok magyar kardvívót, a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma társadalmi elnökét és Körösparti Gábor sportmenedzsert, a Fórum operatív vezetőjét láttuk vendégül. Az ArubaCloud podcastsorozatának újabb epizódjában a MEEF társadalmi szerepéről, a duális karrierprogramról, a visszavonult élsportolók lehetőségeiről beszélgettünk.

Az MI fejlődésével az érzelmi intelligencia felértékelődik?

A mesterséges intelligencia (MI) a témája az ArubaCloud podcastsorozatának újabb epizódjának, amelyben azt firtatjuk, hogy milyen lesz az a jövő, amelyben az MI majd igazán kibontakozik. A ChatGPT már itt van, ez azonban csupán a kezdet, a java most következik.

Nem bízunk a közösségi platformokban… de rábízzuk magunkat

Az ArubaCloud podcastsorozatának második adásában a social media és a szólásszabadság kérdéseit járjuk körbe. A szabályozás kérdéseitől az algoritmusokon át a véleménybuborékok veszélyeiig.

A digitalizáció elkerülhetetlen eleme a felhő

Az ArubaCloud podcastsorozatának első adásában nem csak trendekről, pályázati lehetőségekről, a felhő alapú megoldásokról beszélgetünk, hanem a technológiának a legkülönfélébb társadalmi jelenségekre gyakorolt hatásáról is!

Forpsi Shorts

Képgenerálás mesterséges intelligenciával

Képek késztése mesterséges intelligencia segítségével egyre terjed. Remek módszer, ha eredeti képeket szeretnél olcsón. A ForpsBlogon több cikkben is foglalkozunk a képkészítéssel a Midjourney segítségével. Ha érdekel a téma nézz körül a cikkeink között!

Hasznos WordPress bővítmények: WP-Ready

WordPress weboldal készítéséhez válaszd a WP-Ready szolgáltatást! A szolgáltatás részeként több hasznos plugint előre telepítünk számodra!

Környezetbarát a digitalizáció?

Minden online tevékenység együtt jár CO2 kibocsátással, ezért nagyon nem mindegy a klímatudatos hozzáállás. Ebben a digitális szolgáltató cégeknek is fontos szerepe van. Éppen ezért az ArubaCloudnál arra törekszünk, hogy adatközpontjainkban 100%-ban megújuló energiát használjunk fel!

Nem biztonságos weboldal?

Mi az SSL-tanúsítvány és miért van rá szükségem? Ha érdekel a weboldalad biztonsága, akkor egy tanúsítványra feltétlenül szükséged lesz.

Weboldalépítő alkalmazás extra funkciókkal

Site Builder szolgáltatásunk ingyenesen kínál olyan extra funkciókat, mint az időpontfoglaló, a blogmodul, a webshop vagy a jelszóvédelem. Próbáld ki ingyen 30 napig!

Készíts weboldalt egyszerűen!

Készítsd weboldalt programozói tudás és webdesign tapasztalt nélkül, egyszerűen a Site Builderben! Több beépített, (ingyen) elérhető funkcióval: Időpontfoglaló, Kapcsolati űrlap, Webshop, Jelszóvédelem stb. Próbáld ki ingyen 30 napig!

A jó cím a siker záloga!

A honlapod domain címe alapozza meg a weboldalad arculatát, ez alapján találják meg az érdeklődők az oldalad. A jó domain címhez pedig e-mail is tartozhat! Látogass el hozzánk és indítsd el saját vállalkozásodat!

Sikeres online jelenlétet szeretnél?

Tudtad? A social média felületeid nem saját tulajdonodban vannak. Törölhetik a posztjaidat, hirdetéseidet letilthatják, akár a fiókod is felfüggeszthetik. Ezért ne hagyatkozz kizárólag a social média felületekre. Legyen saját weboldalad is!

Weboldalt, webáruházat vagy blogot szeretnél?

Ha nem vagy programozó, a drag&drop rendszerű Site Builder szolgáltatásunkkal akkor is pofonegyszerűen létrehozhatod saját weboldalad. Próbáld ki ingyen harminc napig!

Image
Pénzt keresnél online?

Weboldalt vagy webáruházat szeretnél, ami folyamatos bevételt biztosít? De úgy gondolod drága fejlesztés vagy nem vagy a programozás Chuck Norrisa? Van megoldás! Válaszd drag&dorp rendszerű Site Builder szolgáltatásunkat!

Aruba Shorts

Több erőforrás, nagyobb biztonság felhőben? Virtual Private Cloud

Az Aruba Virtual Private Cloud egy IaaS szolgáltatás, amely támogatja a szoftver-alapú adatközponthoz tervezett VMware NSX virtualizációs platformot, natívan együttműködve a VMware Cloud Director-ral. Ezek a tulajdonságok garantálják a maximális kompatibilitást és integrálhatóságot más virtualizációs platformokkal.

Mi is az a ChatGPT?

Mi az a ChatGPT és mit érdemes tudnod róla, ha te is szeretnéd használni a munkádban? Most összefoglaljuk röviden! Ha bővebben is érdekel a téma, nézd meg a cikkeinket!

IT infrastruktúra felhőben? Azure Stack vagy OpenStack?

Ha úgy döntesz, hogy IT infrastruktúrádat felhő alapú környezetben helyezed el, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen platformot érdemes választani. A két talán leggyakoribb platform az Azure Stack és az OpenStack. Röviden nézzük végig ezek előnyeit és hátrányait!

cPanel vagy Plesk?

A Plesk ideális választás saját vagy ügyfeleid tárhely adminisztrációjához. A Plesk számos eszközt kínál, ahol kezelheted a saját vagy ügyfeleid tárhelyei.

Igényelj utalványt és próbáld ki cloud szolgáltatásainkat ingyen!

Az ingyenes próbaidőszak elkezdéséhez látogass el weboldalunkra, az utalvány igénylést ITT találod.

Ha a webtárhely már nem elég: Classic VPS

Ha az egyszerű webtárhely már nem elég, válassz VPS szolgáltatást! Magas szintű szolgáltatás kedvező áron: OpenStack technológiával és helyi SSD tárólóval.

Lassú a weboldalad vagy kinőtted a tárhelyedet?

Ha szerverre van szükséged weboldalhoz, adatkezeléshez, levelezéshez, válts felhőszolgáltatásra! A felhőszolgáltatás biztonságos, skálázható, igényre szabható, költséghatékony. Válaszd az Aruba Cloud szolgáltatásait!

Megbízható informatikai háttér kkv-éknak

Felhő alapú költséghatékony megoldások OpenStack hypervisor rendszerrel: Vedd fel felünk a kapcsolatot!

Image
Költözz Velünk a digitális gazdaságba!

Rugalmas és biztonságos felhőszolgáltatások, egyedi igényekre szabva: otthoni felhasználóknak, kisvállalkozóknak, nagyvállalatok részére, fejlesztőknek, webes ügynökségeknek. https://www.arubacloud.hu/

Cloud Computing és azon túl!

Folyamatos fejlődés, szélesebb választék, átlátható árak. Vedd fel felünk a kapcsolatot!

Forpsi Kisokos

Weboldal készítés percek alatt Site Builderrel – Tartalom hozzáadása és szerkesztése

A SiteBuilder egy egyszerű, könnyen kezelhető drag&drop rendszerű weboldalkészítő, amiben a weboldalad tematikájának megadásával számos sablon közül választhatsz. Videónkban bemutatjuk a szerkesztési lehetőségeket, tartalmak, widgetek hozzáadását és módosítását.

Weboldalkészítés pár perc alatt: gyors, egyszerű, programozás nélkül. Ez a SiteBuilder

Videónkban bemutatjuk, hogy készíthetsz el egy weboldalt percek alatt mindenféle programozói és webfejlesztői tapasztalat nélkül. A SiteBuilder egy egyszerű, könnyen kezelhető drag&drop rendszerű weboldalkészítő, amiben a weboldalad tematikájának megadásával számos sablon közül választhatsz.

ChatGPT gyorstalpaló

Hogyan segíthet téged a tartalomgyártásban a mesterséges intelligencia, konkrétan a ChatGPT? Videónkban bemutatjuk a C.R.E.A.T.E formulát, amivel jobb eredményeket érhetsz el, ha szöveget akarsz generálni. A ChatGPT-ről a cikkeink között is olvashatsz!

WordPress weboldal készítés kezdőknek (2023) – Tartalom feltöltés – WP oktató videó 4.

Ebben a videóban a tartalmak hozzáadásával foglalkozunk: képek, posztok és oldalak szerkesztési lehetőségeit vesszük végig.

WordPress weboldal készítés kezdőknek (2023) – Sablon beállítsa – WP oktató videó 3.

Ebben a videóban a sablonunk főbb beállítási funkcióit és szerkesztését fogjuk megnézni:
1. alapbeállítások
2. Blog
3. Fejléc és lábléc
4. Alapszínek megadás
5. Tipográfia, gombok, egyéb beállítási lehetőségek.

Menü rendszer beállítása WordPressben (2023) – WordPress oktatóvideó 2.

Tanuld meg, hogyan készíts #WordPress weboldalt egyszerűen. Ebben a videóban a Menü beállításait fogjuk megnézni. Létrehozunk új menüpontokat, almenüket, hozzáadunk pár új oldalt a weboldalunkhoz. Hasznos cikkeket találhatsz a WordPressről a bologcikkeink közts is: https://blog.forpsi.hu/?s=wordpress
Webtárhely és domain a weboldalhoz: https://www.forpsi.hu/wpready/

WordPress weboldal készítés kezdőknek (2023) – WordPress oktatóvideó 1.

Tanuld meg, hogyan készíts #WordPress weboldalt egyszerűen. Elkezdjük az alapoknál, és végig megyünk az egész folyamaton. Ebben a videóban a WordPress telepítését, sablon installálását és a nyitólapunk szerkesztését fogjuk megnézni.

Domain regisztráció lépésről-lépésre

Egy új weboldal elindításának egyik legfontosabb lépése a megfelelő domain név kiválasztása. Videónkban bemutatjuk, milyen egyszerűen regisztrálható a kiválasztott név, amihez rögtön a többféle végződést is választható.

Dokumentum hitelesítése tanúk és aláírás nélkül

Egy ügyfélkapus regisztrációval kényelmesebbé és gyorsabbá válhat a hivatalos dokumentumok hitelesítése, ami pl. tulajdonosváltás vagy domain átregisztráció esetén elengedhetetlen.

Image
WP Ready: WordPress telepítése egyszerűen

A WP Ready szolgáltatást kifejezetten azok számára ajánljuk, akik pár kattintással szeretnének saját domain néven, akár saját e-mail címmel WordPress alapú weboldalt létrehozni.

Webtárhelyek – melyiket válasszam?

Videónkból megismerheted az Easy, Advanced és Professional webtárhely csomagjaink tulajdonságait.

Kiegészítő szolgáltatások domainekhez

Egy új domain regisztrációját követően számos kiegészítő szolgáltatás közül választhat. Pár kattintással rendelhet még e-mail szolgáltatást, előtelepített WordPress-szel érkező webtárhelyet, domain redirectet és WHOIS adatvédelmet.

Image
Bemutatjuk a megújult Forpsi Webmailt!

Az elmúlt hetekben látványos változáson esett át a Forpsi Webmail, ami nemcsak kinézetét, hanem funkcióit tekintve is felzárkózott napjaink népszerű webes levelezőrendszereihez. Videónkban bemutatjuk az új felület főbb változásait és funkcióit.

Navigálás az Ügyféloldalon egyszerűen

Legújabb videókban megmutatjuk, milyen felületen keresztül kezelheti adatait, megrendelt szolgáltatásait és az ezekhez tartozó adminisztrációs lépéseket.

Image
Biztonsági mentés webtárhely szolgáltatáshoz

Az adataink védelme különösen fontossá vált a 2020-as években. Akár személyes, akár üzleti adatokról van szó, érdemes rendszeres biztonsági mentéseket végrehajtani rajtuk.

Ez is érdekelhet!

Hiba a Google Drive-nál: Több hónapnyi adat tűnt el egyes felhasználóknál

Hiba a Google Drive-nál: Több hónapnyi adat tűnt el egyes felhasználóknál

Forpsi Blognov 30, 20232 min read

„A Google Drive több felhasználója is arról számolt be, hogy megmagyarázhatatlan módon tűntek el fájlok és mappák a fiókjukból, akár több hónapra visszamenően.” – írja a hwsw. A cég tájékoztatása…

Digitális marketingtrendek a 2024-ben

Digitális marketingtrendek a 2024-ben

Forpsi Blognov 29, 20236 min read

2023-ban is jelentős változások történtek a digitális marketing területén: berobbant a mesterséges intelligencia a tartalomgyártás területére, a streaming TV megelőzte a lineáris TV-t a nézettség tekintetében és még hosszan sorolhatnánk.…

A tartalommegosztás ereje a közösségi médiában

A tartalommegosztás ereje a közösségi médiában

Forpsi Blognov 29, 20233 min read

Elgondolkodtál már azon, hogy miért osztanak meg tartalmakat az emberek a közösségi médiában? Melyek a legnépszerűbb videók vagy szöveges posztok? És miért pont azok? Annyi biztos, hogy a tartalommegosztás a…

Online kommunikáció havi 745 Ft-ból? Így kezdj neki!

Online kommunikáció havi 745 Ft-ból? Így kezdj neki!

Forpsi Blognov 22, 20235 min read

A marketing pénzbe kerül. És minél több ügyfeled van, annál többe fog kerülni. Ha már van egy terméked vagy szolgáltatásod, akkor már „csak” el kell adnod. Az is könnyen meglehet,…

Hogyan forradalmasítja a felhőtechnológia a marketinget – Személyre szabott élmények és magasabb megtérülés

Hogyan forradalmasítja a felhőtechnológia a marketinget – Személyre szabott élmények és magasabb megtérülés

Forpsi Blognov 22, 20233 min read

A felhőtechnológia és a marketing egyre inkább összefonódnak, ezzel teszik lehetővé a vállalkozások számára azt, hogy személyre szabottabb ügyfélélményt nyújtsanak és javítsák a marketing megtérülését. Képzeld el, hogy a családdal…