Leonardo.Ai #1: Hogyan generáljunk képeket a Leonardo.Ai segítségével

Korábban olvashattál itt a DALL-E-vel és a Midjourney-vel történő képgenerálásról. Ebben a cikkben pedig bemutatjuk neked a Leonardo.Ai-t. Ez az útmutató segít megismerni a felületet, és elkészíteni az első mesterséges intelligenciára épülő képeidet elkészítésében. A Midjourney-val szemben jelentős előnye, hogy a Leonardo webes felületen is fut, és 12 óránként megújuló 150 tokent biztosít.

Miután bejelentkeztél a Leonardo.Ai rendszerbe, lépj át a webes alkalmazásba, és kövesd a következő lépéseket.

1. Navigálj az AI Image Generation (AI képgenerálás) menüpontra

Kattintson az Image Generation (Képgenerálás) menüpontra a Get Started Here (Kezdjünk bele itt) részben, vagy a bal oldali sávban található AI Tools (AI eszközök) menüpontra.

Image
Image

Az AI Image Generation oldal előre betöltött beállításokat tartalmaz, beleértve a „Finetuned Model” (finomhangolt modell) és olyan beállításokat, mint a képek száma, a bemeneti méretek, és hogy az „Alchemy” engedélyezve van-e.

Image

Képről képre, idővel megtanulod majd ezeket a beállításokat az elképzeléseidnek megfelelően módosítani. Az első kép létrehozásához inkább tartsd meg az alapértelmezett beállításokat.

2. Gépeld be a parancssort

Az AI Image Generation (AI képgenerálás) szöveg alatti prompt sávba írd be a szöveges promptot angolul. Ez a parancssor adja meg, hogy milyen képeket szeretnél készíttetni. Vegye figyelembe, hogy a nyelvi modellekkel (Pl.: ChatGPT) ellentétben a képgenerálás a legjobban a kulcsszavak használatával ellátott leírásokkal működik.

Image

Rossz parancssor: „Kérlek, rajzolj nekem egy narancssárga macskát az ablakpárkány mellett.”

Jó parancssor: „egy narancssárga macska az ablaknál”

Egy tipikus parancssor 3 részből áll: téma (pl. egy nő vagy egy macska), közeg (pl. analóg fényképezés vagy festővászon) és stílus (pl. hosszú expozíciójú fényképezés vagy impresszionista festmény). Az nagyban hozzájárul az elképzelt kép elkészítéséhez, ha a lehető legjobban körülírod a képet.

3. Kattints a „Generate” gombra

Miután beírtad a promptot, kattints a generálás gombra. Ez elindítja a képgenerálási folyamatot, amely körülbelül néhány másodpercig tart, ha olyan extra lépések vannak bekapcsolva, mint az Alchemy.

Image

A képek a generálás befejezése után megjelennek a képernyőn. Innen akár le is töltheted azokat, és felhasználhatod, ahol csak szeretnéd.

Gratulálunk! Néhány lépésben generáltál egy kiváló minőségű képet a Leonardo.Ai segítségével.

Ahogyan azt már észrevehetted, a nagyszerű képek készítésének egyik legfontosabb összetevője a parancssor vagy más néven prompt. A következő cikkben megtudhatod, hogyan használhatod ki a Leonardo.Ai funkcióit.

A cikk a Leonardo.Ai hivatalos súgója alapján készült.