10 online vállalkozás, amit egy hónap alatt bárki elindíthat #1

A magas energiaárak, az állami beruházások elhalasztása, kétségtelenül hatással vannak a munkaerőpiacra. A Portfolio felméréséből többek között az derült ki, hogy a vállalkozások az emelkedő energiaköltség miatt áremelésre kényszerülnek, a megrendelések számának csökkenése miatt pedig elbocsátásokkal számolnak.

Mit lehet tenni abban a helyzetben? Az emberi kreativitás nem ismer határokat. Sokszor a kényszer vagy a szükség hozza elő a leglehetetlenebb mégis életképes és üzletileg is sikeres ötleteket.

1. Indíts online dropshipping üzletet!

Először tisztázzuk, mi fán terem a dropshipping, erre a további pontoknál is szükség lehet: A dropshipping egy kereskedelmi módszer, amely során a gyártótól közvetlenül a vásárlóhoz kerül a termék. Az webáruháznak csak el kell adnia a terméket… röviden ennyi az egész.

A dropshipping egy könnyen és alacsony költséggel indítható üzleti ötlet, és az első a jó üzleti ötletek közül. Ez az egyik legjobb alacsony rezsiköltséggel elkezdhető online vállalkozás, mert nincs raktározási költség, nem kell csomagolni, a termék szállítását is megoldja a gyártó. Az áruház tulajdonosa alapvetően a saját marketingjéért és ügyfélszolgálatáért felelős. Szükség lesz viszont egy megbízható tárhelyre, weboldalra és email címre. Kiváló lehetőség egy adott termék vagy termékcsoport piacának tesztelésére, mielőtt saját eredeti termékekbe fektetnénk be. Az indulás előtt mindig rendeljünk magunknak mintát, hogy megbizonyosodjunk a beszállító megbízhatóhatóságáról, és hogy a termékek minősége alkalmas arra, hogy eladjuk a vásárlóinknak.

2. Tervezz és adj el saját tervezésű pólókat!

Egy másik dropshipping modell a print on demand, ami a készletet, a szállítást és a teljesítést egy harmadik fél beszállító kezébe adja. Ennél az üzleti modellnél a hangsúly a termékek saját dizájnnal történő testreszabásán van. A pólók, sapkák, telefontokok, kapucnis pulóverek, szoknyák, táskák és egyéb cuccok lehetnek azok a termékek, amelyeket a te kreativitásod tesz egyedivé. Találj ki szellemes szlogeneket a fejlesztők számára vagy olyan idézeteket, amelyek az állatkedvelők körében találnak visszhangra. A webáruházhoz szükséges biztonság nálunk alap.

Ez is érdekelhet:

Online jelenlét a fókuszban: Felkészülés a digitális jövőre

Online jelenlét a fókuszban: Felkészülés a digitális jövőre

Forpsi Blogápr 10, 2024

2023 őszén a .hu domainek hivatalos nyilvántartója (az ISZT Nonprofit Kft.) egy kutatást publikált, amely a magyar egyéni vállalkozók, mikro-,…

3. Írd meg saját könyvedet!

Ha megvan a tudásod és a kreativitásod, itt az ideje, hogy megírd életed első könyvét, és ha már megírtad, add is el! Széles a témák választéka, bár számolni kell azzal, hogyha minőségi tartalmat szeretnél kiadni a kezedből, akkor időre és némi pénzre is szükséged lesz, mert a szerkesztő és nyelvi lektor munkája sokat emel a végeredményen. A print-on-demand viszonylag biztonságos módja annak, hogy a grafomán blogger íróvá váljék. Vannak népszerű platformok, amelyeken saját könyveket készíthetsz, rendelhetsz és terjeszthetsz nyomtatva és e-bookként is. Emellett olyan piactereken is értékesíthetsz, mint az Amazon vagy a Google Play.

4. Alkoss digitális termékeket vagy online tanfolyamokat!

A digitális termékek lehet például a zene, a tanfolyamok, a podcastok; és a sablonok egy jó termék lehet, ha kevesebb pénz, de több idő áll rendelkezésre a termék kidolgozására. Nem kell aggódni a gyártási vagy szállítási költségek miatt, azonban kulcsfontosságú azonban azt kitalálni, mitől lesz jó egy digitális termék. Mi az, ami elég hasznos ahhoz, hogy az emberek hajlandóak legyenek fizetni a letöltésért? A válaszok az eredeti hangszeres fájloktól kezdve a licencelhető stockfotókon át az információs termékekig és sablonokig terjednek, amelyek megkönnyíthetik az embereknek a munkáját, vagy lehetőséget adnak a kikapcsolódásra. Már csak egy vonzó doménre van szükség. Az utaprofizmusig.hu hogy tetszik?

5. Adj el Print-on-demand nyomatokat!

Művészi hajlamú vállalkozókat a print-on-demand üzleti modell segíti abban, hogy a vevők kézbe vehessék az alkotásait. Nyomdától függően, alkotásaidat poszterként, bekeretezett faliképek, üdvözlőkártyaként vagy akár bögreként is értékesítheted. Rengeteg olcsó digitális sablon és mockup-generátor áll rendelkezésre, amelyek segítségével bemutathatja termékeit anélkül, hogy minden egyes darabot ki kellene nyomtatni, és műtermi fotózást kellene végezni. Egy dedikált szerveren már 240GB-nyi fotó is villámgyorsan elérhető.

5+1. Rögzíts adatokat mint a profik!

Az élet számos területén keletkeznek „offilne” adatok, amelyek feldolgozása elektronikusan történik. Eseményekhez kapcsolódó dokumentumok, könyvviteli tevékenység, régebbi papír alapon rögzített adatok felvitele, bibliográfia készítés… csak pár azon területekből, amelyekhez szüksége van az emberi közreműködésre. Egy erre a területre szakosodott profi cég nagy kincs lehet a megrendelő számára. Egy jól megépített, referenciákat bemutató weboldal pedig a vállalkozó számára. Gyorsan, kockázatmentesen elindítható vállalkozás, a bemutatkozó wordpress oldalt pedig akár ma el lehet indítani, hogy egy profi kapcsolati űrlapon vegyék fel veled a kapcsolatot.