Első lépések a saját weboldal készítéséhez

Olyan sokat írtunk már arról, hogy tudod gyorsan létrehozni az igényes és informatív weboldaladat, éppen itt az ideje, hogy összegezzük, miről is olvashattál eddig itt a Forpsi Blogban! Ebben a cikkben egy helyre gyűjtöttök össze neked az ezzel kapcsolatban született írásokat, és szépen sorba szedtük a lépéseket, hogyan kezdd el a weboldalad létrehozását. Nincs szükség kódolási ismeretekre vagy drága szakértőkre, hiszen ma már számos könnyen használható eszköz áll rendelkezésedre. Kezdjük el! Saját honlap a social média világában? Igen! Azért, mert a weboldal a tiéd.

1. Tervezd meg a weboldaladat

Mielőtt nekilátnál a weboldal készítésének, fontos átgondolni, hogy milyen céllal szeretnéd használni azt. Készíts egy átfogó tervezetet arról, hogy milyen tartalmakat szeretnél megosztani, milyen funkciókat szeretnél beépíteni és milyen kinézetet szeretnél elérni. Ez segít abban, hogy a későbbiekben könnyebben navigálj a fejlesztés során. Erről a témáról még itt olvashatsz bővebben.

Image

2. Válassz megfelelő webtárhely szolgáltatót

A weboldaladhoz szükséged lesz egy megbízható webtárhely szolgáltatóra, ahol a weboldalad fájljait tárolhatod és az interneten elérhetővé teheted. Egy korábbi cikkben összeszedtünk 8 fontos szempontot, mit érdemes mérlegelni a döntés előtt. Mi a Forpsit ajánljuk, amely stabil és megbízható szolgáltatást nyújt már 20 éve Magyarországon. A Forpsi Site Builder segítségével könnyen létrehozhatsz egy professzionális kinézetű weboldalt. Válaszd ki a számodra ideális tárhely csomagot, és állítsd be az SSL tanúsítványt.

YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail

3. Regisztrálj egy jólcsengő domain nevet

A domain név a weboldalad címe az interneten. A siker záloga a jó cím! Válassz egy egyszerű és könnyen megjegyezhető nevet, amely kapcsolódik a weboldal tartalmához vagy céged nevéhez. Sok webtárhely szolgáltató ajánl domain regisztrációs lehetőséget is, így egyszerűen és gyorsan hozzájuthatsz egy saját domain névhez.

4. Használd a WordPress-t

A weboldalak létrehozásához a WordPress egy remek eszköz. 10 érvünk van a WordPress tartalomkezelő rendszer mellett. Ez egy ingyenes tartalomkezelő rendszer, amely egyszerű és felhasználóbarát felülettel rendelkezik. A WordPress segítségével könnyedén kezelheted a tartalmakat, hozzáadhatod a képeket és videókat, és testre szabhatod a weboldalad kinézetét, és a legnagyobb előnye, hogy nincs szükséged programozói tudásra a használatához. A Forpsi Blog segítséget ad a WordPress gyakori hibák és megoldások a kijavításukra is. A telepítéshez több videót is találsz a Kisokosban itt és itt. A Forpsi ráadásul WP Ready tárhellyel segíti a munkádat.

5. Válaszd ki a megfelelő sablont

A WordPress rengeteg ingyenes és fizetős sablont kínál, amelyek segítségével gyorsan és könnyen elkészítheted a weboldal kinézetét. Az ütős honlap ismérvei: Gyors, friss. Válassz olyan sablont, amely megfelel az általad tervezett stílusnak és funkcióknak. A sablonok széles választéka lehetővé teszi, hogy megtaláld a leginkább hozzád illőt.

6. Testreszabás és tartalom hozzáadása

Miután kiválasztottad a sablont, elkezdheted testreszabni a weboldaladat. A WordPress admin felületén keresztül könnyedén módosíthatod a színeket, a betűtípusokat, a fejléceket és a lábléceket. Továbbá, hozzáadhatod a tartalmakat, mint például az „Rólunk” oldalt, a termékleírásokat vagy a blogbejegyzéseket. Használj minél több videót, amit a saját tárhelyedre töltesz fel.

7. Fontold meg a kiegészítők használatát

A WordPress-hez rengeteg ingyenes és fizetős kiegészítő érhető el, amelyek segítségével bővítheted a weboldalad funkcionalitását. Például, telepíthetsz SEO (keresőoptimalizálás) kiegészítőt, amely segít a weboldalad jobb rangsorolásában a keresőmotorokban. Továbbá, telepíthetsz biztonsági kiegészítőket, amelyek megvédik a weboldaladat a kiberbűnözőktől.

Két további cikk a témában:

6 WordPress bővítmény a látogatói élmény és weboldalad hatékonyságának fokozásához

6 WordPress-bővítmény, ami remek lehetőséget biztosít a WP-s webhelyek testre szabásához

8. Optimalizáld a weboldalad sebességét

A gyors betöltési sebesség rendkívül fontos egy weboldal számára. A lassú weboldalak rossz felhasználói élményt nyújtanak és csökkentik a látogatók visszatérési arányát, viszont a gyors weboldal segt javítani a konverziós arányt. Használj gyors és hatékony sablont, optimalizáld a képeket és tartsd rendben a weboldalad adatbázisát. Továbbá, használj cache (gyorsítótár) bővítményeket, amelyek előtöltik a weboldaladat és felgyorsítják a betöltési időt.

9. Teszteld és ellenőrizd a weboldaladat

Miután elkészültél a weboldalad felépítésével, fontos, hogy teszteld és ellenőrizd a működését. Nézd át a linkeket, a navigációt és az összes funkciót. Próbáld ki a weboldalt különböző böngészőkben és készülékeken, hogy megbizonyosodj arról, hogy mindenhol jól működik.

Image

10. Promótáld a weboldaladat

Végezetül, ne felejtsd el promótálni a weboldaladat. Oszd meg a linkjét a közösségi médiában és más online fórumokon. Készíts néhány izgalmas és informatív tartalmat, amelyek vonzzák a látogatókat és növelik a weboldal látogatottságát. Használd ki a SEO (keresőoptimalizálás) lehetőségeit, hogy jobb helyezést érj el a keresőmotorok találatai között. Fontos, hogy folyamatosan frissítsd és karbantartsd a weboldaladat, valamint figyeld a látogatói visszajelzéseket és igényeket, hogy továbbfejleszd és optimalizáld azt.

Reméljük, hogy ezek a lépések segítenek neked az első saját weboldalad létrehozásában! Ne feledd, hogy a WordPress és a Forpsi Site Builder segítségével könnyedén kialakíthatod a webes jelenlétedet, és elindíthatod az online karrieredet vagy vállalkozásodat. Sok sikert és örömet kívánunk a weboldal készítéséhez!

Ha további segítségre van szükséged, ne habozz megkeresni minket. Mindig itt vagyunk, hogy segítsünk!