Szükséges programozói ismeret saját weboldal készítéséhez?

Ezt a bejegyzést gyorsan lezárhatnánk egy igazán tömör válasszal: nem, nem szükséges. Van azonban egy hosszabb változat is, ezt is megosztjuk veletek:

Az interneten való jelenlét napjainkban elengedhetetlen egy magára valamit adó vállalkozás számára. A honlap egyrészről a vállalkozásod online arca, és rendkívül fontos eszköz a célcsoport felé való kommunikációban. Másrészről egy jövedelemtermelő gép, jól kidolgozott értékesítési folyamatokkal, ami egy jól megválasztott termékkel akár passzív jövedelemhez is képes juttatni téged. Sokan tartanak attól, hogy milyen műszaki kihívásokkal kell szembenézniük a saját weboldaluk létrehozásakor.

Ebben a cikkben a WordPress platformot fogjuk megvizsgálni, mely világszerte az egyik legnépszerűbb eszköz weboldalak létrehozására, és bemutatjuk, hogy programozási tudás nélkül is sikeresen létre lehet hozni egy professzionális kinézetű és biztonságosan működő honlapot.

Mi az a WordPress?

A WordPress egy tartalomkezelő rendszer (CMS), mely lehetővé teszi a számodra, hogy a weboldaladat a legkisebb technikai ismeretekkel is létrehozhasd és kezelhesd. A platform ingyenes, és több mint 40% -át teszi ki az összes weboldalnak a világon, ami mutatja, hogy mennyire népszerű és elterjedt. Természetesen ez veszélyt is jelent, mert könnyű célpontja a hackereknek, ezért fontos nagy hangsúlyt fektetni a biztonságra.

Nem szükséges programozási ismeret

A WordPress legnagyobb előnye az, hogy könnyen használható felületet kínál, melyen a weboldal szerkesztése és menedzselése egyszerű feladat, még a technikai tudással nem rendelkezők számára is. A platform számos különböző sablont és bővítményt kínál, amelyek segítségével könnyedén testre szabhatod a weboldaladat anélkül, hogy kódot kellene írnod. Sok szolgáltató olyan speciális WordPress tárhelyet kínál, vagy éppen egyszerűen használható havidíjas eszközt tesz elérhetővé, amelyek megkönnyítik a honlap létrehozását és működetetését. A Forpsinál a WP Ready menüpont alatt akár már most megteheted az első lépést a saját honlapodhoz.

Image

A WordPress közösség és támogatása

Még a legtapasztaltabb weboldal-készítők is szembesülhetnek problémákkal és kihívásokkal a folyamat során. A jó hír az, hogy a WordPressnek hatalmas online közössége van, amely rendkívül segítőkész. Rengeteg fórum, blog, és online útmutató található, amelyek minden gyakori problémára megoldást kínálnak. Ezen kívül számos videó található a YouTube-on is, amelyek lépésről lépésre bemutatják, hogyan hozhatsz létre és kezelhetsz weboldalt a WordPress platformon. Ebben a blogban is számos cikket találsz a témában.

Ha mégis úgy hozza a helyzet…

A WordPressnek az a szépsége, hogy ha valami speciálisabb funkcionalitásra van szükség, vagy egyedi design-t szeretnél, és a rendelkezésre álló sablonok vagy bővítmények nem fedik le ezeket, akkor van lehetőség saját kódot írni. Ilyen esetben előfordulhat, hogy szükség van némi programozási ismeretre. De ne ijedj meg, még ez sem megugorhatatlan feladat! Az interneten számos online tanulási forrás található, amelyek segítségével megtanulhatod a szükséges alapokat. A WordPress alapvetően PHP nyelven íródott, de a HTML és CSS ismerete is előnyt jelenthet. Számos online kurzus, blog és videó áll rendelkezésre, amelyek segítségével fokozatosan megismerheted a programozás alapjait.

Ha pedig ez túl nagy kihívásnak tűnik, még mindig van lehetőség külső szakértőt, vagy webfejlesztőt megbízni a feladattal. De ahogy már említettük, az esetek többségében a WordPress platformja képes kielégíteni az igényeidet anélkül, hogy programozási tudásra lenne szükséged.

Összefoglalva:

A technológia rohamos fejlődése révén ma már lehetséges olyan weboldalt létrehozni, amely nem igényel komplex programozási ismereteket. A WordPress platformot kifejezetten úgy tervezték, hogy egyszerűen, gyorsan és hatékonyan hozhasson létre és kezeljen weboldalakat, akár minimális technikai ismeretekkel is.

Ezért biztatunk, hogy bátran merj belevágni a saját weboldaladat létrehozásába a WordPress segítségével. Ne feledd, a WP közösség mindig ott van, hogy segítsen, ha elakadnál, és szinte minden gyakori problémára található megoldás a neten. Ha tehát eddig a programozási tudás hiánya tartott vissza attól, hogy saját weboldalt hozz létre, ne habozz tovább. A WordPress-szel te is képes lesz arra, hogy professzionális weboldalt készíts.