10 érv a WordPress tartalomkezelő rendszer mellett

Napjainkban a WordPress az online világ első számú tartalomkezelő rendszere. Hihetetlen népszerűségét természetesen nem a véletlennek köszönheti, hanem felhasználóbarát kialakításának, intuitív kezelőfelületének és annak a nagyon kellemes tulajdonságának, hogy biztosít minden olyan eszközt, amelyre egy weboldal elkészítése során szükség lehet. Lássuk, melyek a rendszer azon sajátosságai, ismérvei, amelyek miatt webhelyek tízmillió számára szolgál alapul.

Az egyszerűnél is egyszerűbb használatot biztosít

Ma a világháló weboldalainak több, mint fele WP-alapú, és ennek a népszerűségnek a legfőbb oka a rendszer egyszerű használhatóságában rejlik. Rendkívül felhasználóbarát, gyorsan megismerhető kezelőfelülettel rendelkezik, ezért tökéletes kiindulópontot biztosít azok számára, akik saját honlapot indítanának, de nem tartják magukat eléggé járatosnak a netes technológiák vagy a webprogramozás területén. Tehát azok, akik nem rendelkeznek magabiztos tudással például a szerveroldali konfiguráció vagy a Linux parancsok kapcsán, és nem szeretnének kísérletezgetni, a WordPress segítségével bátran belevághatnak a munkába.

Image

Biztonságos működést szavatol

2003-as megjelenése óta a WordPress-re folyamatosan érkeznek a frissítések annak érdekében, hogy a legmagasabb szintű biztonságot nyújtsa a felhasználók számára. És bár a rendszer korábbi verziói gond nélkül futnak szervereinken, a rosszindulatú támadások kivédése érdekében melegen ajánlott a WP csomaghoz járó automatikus frissítő használata. Általa ugyanis pár kattintás árán szavatolható a maximális biztonság.

SEO barát kialakítással rendelkezik

A keresőmotorok, mint például a Google és a Bing találati listáin a site-ok által elért helyezések aranyat érnek, hiszen láthatóságot, és így értékes organikus forgalmat biztosítanak a webhelyek mögött álló vállalkozások számára. – A WP segítségével az előkelő pozíciók megszerzése jóval könnyebb, mint a WP által elérhető bővítmények nélkül. Az olyan beépülő modulok, mint a Yoast ugyanis tökéletes eszközt biztosítanak ahhoz, hogy webhely a lehető legkeresőmotor-barátabb legyen.

Nyílt forráskódú jellegénél fogva rugalmasan testre szabható

A WordPress nyílt forráskódú kialakításának szépsége abban rejlik, hogy lehetővé teszi a kód módosítását, hogy az megfeleltethető legyen a legkülönbözőbb igényű webhelyek számára. A forráskód bárki és mindenki általi elérhetőségének köszönhetően a fejlesztők és informatikai szakemberek könnyen optimalizálhatják a site-ok működését, teszteket végezhetnek, és ha a helyzet úgy hozza, a lehető leghamarabb elvégezhetik a szükséges hibajavításokat.

Remek e-kereskedelmi megoldásokat biztosít

A WordPress-nek és bővítményeinek köszönhetően e-kereskedelemben érdekelt site-ok lehetőségei igen számosak. Az olyan beépülő modulok, mint a WP eCommerce vagy a WooCommerce könnyen integrálhatók harmadik féltől érkező – pld fizetési – megoldásokkal (PayPal). És bár ezek a bővítmények remek testre szabási lehetőségeket biztosítanak, és szinte mindent tudnak, fontos, hogy egy SSL tanúsítványra minden esetben szükség lesz, ha szeretné a site pld. a kosárelhagyási arányt a minimális szintre szorítani.

Ez is érdekelhet:

Cloud Object Storage létrehozásának folyamata

Cloud Object Storage létrehozásának folyamata

Forpsi Blogmárc 18, 2024

Ott hagytuk abba, hogy a Control Panelbe való belépés után tudsz új szolgáltatásokat létrehozni és a meglévő szolgáltatásokat elérni. Kezdd…

Masszív piaci részesedéssel rendelkezik

Jelenleg az ismert tartalomkezelő rendszerrel rendelkező webhelyek több, mint fele használja a WordPress-t. Ráadásául ez az arány folyamatos növekedést mutat, amiből egyenesen következik, hogy a WP nem a babérjain ücsörög, hanem napról napra új utakat keres. A változó igényekhez igazodva újabb és újabb elégedett felhasználókkal gyarapítja táborát.

Egyszerű közösségi média integráció-lehetőséget nyújt

Közösségi média jelenlét nélkül ma már elképzelhetetlen az online jelenlét. A WordPress bővítményeknek köszönhetően a hiperhivatkozások közösségi média csatornákba (például Facebookra, Instagramra és Twitterre) történő beágyazása a gyerekjátéknál is egyszerűbb művelet. Így az ügyfelek mindig naprakészek maradhatnak a legújabb hírekkel, eseményekkel, termékekkel kapcsolatban.

Nincs szükség a használatához fejlesztői ismertekre

Nem mindenki tudja, de a WordPress teljes egészében PHP-ben van megírva. Márpedig az a tény, hogy ez az információ számos WP felhasználó számára semmit sem jelent, mégis milliószámra születnek az oldalak, éppen az bizonyítja, hogy a CMS tökéletesen felhasználóbarát, tehát egyáltalán nincs szükség fejlesztői ismeretekre a használatárhoz. Miért töltene több száz órát a HTML és CSS tanulással az ember, ha a WP segítségével könnyen elkészítheti saját webhelyét?

Image

Több ezer bővítményt és egyedi témát kínál

A WordPress egyik legjobb tulajdonsága, hogy rengeteg témát kínál, amelyek egy része ingyenes, és reszponzív kialakítású, tehát függetlenül attól, hogy ügyfelek telefonon, táblagépen vagy PC-n keresik fel webhelyet, garantált, hogy kiváló minőségű felhasználói élményben lesz részük.

Nem csak blogok számára biztosít stabil hátteret

A WordPress-t eredetileg blogok létrehozására tervezték, ezért kezdetben csak alapszintű szolgáltatásokat nyújtott, azonban az évek során úgy tudta bővíteni a funkcióit, hogy sikerült megőriznie az egyszerűségét. Vagyis ma már nemcsak személyes blogokhoz használható, hanem olyan hatalmas webhelyek kezelésére is, mint amilyen a Sony Music vagy a The New Yorker. Egy szó, mint száz, a WordPress egy hatékony, folyamatosan fejlődő webhely-építő eszköz, amelynek segítségével bárki remek, reszponzív site-okat hozhat létre.