Szüksége van a kisvállalkozásoknak blogra?

A kisvállalkozásoknak napjainkban számos piaci kihívással kell szembenézniük, ha szeretnének növekedni és versenyképesek maradni. A folyamatos jelenlét elengedhetetlenül fontos akár a közösségi csatornákon, akár a saját honlapon. Nem építhetjük a kommunikációt kizárólag a közösségi oldalakra, mert nagyon népszerűek és remek kommunikációs eszközök, de a kontroll hiánya, a változó trendek és az algoritmus kiszámíthatatlansága, a felület használatának szabályai, és annak megsértése korlátozhatja a lehetőségeket.

Miért fontos a blogolás a kisvállalkozások számára?

Fontos, hogy a vállalkozások rendelkezzenek saját, stabil és kontrollálható kommunikációs csatornákkal, mint például a weboldal és blog, hogy hosszú távon sikeresek és versenyképesek maradhassanak. Lássunk négy okot, amiért érdemes blogot indítanod:

 1. SEO (Keresőoptimalizálás): A blogolás segít javítani a keresőmotorok rangsorolását, mivel a keresők előnyben részesítik a friss és releváns tartalmakat. A megfelelő keresőszavak valós érdeklődőket irányítanak a blogra, ezzel több potenciális ügyfélre tehetsz szert.
 2. Hitelesség, professzionalizmus: A blog segíthet a vállalkozásnak hitelességet építeni a piacon, bemutatva szaktudását és tapasztalatait a témában.
 3. Bemutatkozás: A blog lehetőséget teremt a vállalkozás személyes oldalának bemutatására, a célközönség megszólítására és a szolgáltatás teljeskörű megismertetésére.
 4. Szakértőként való megjelenés: A blogolás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy szakértőként jelenjenek meg a piacon, és ezáltal kiemelkedjenek a versenytársak közül.
Image

Hasznos tippek a blog elindításához

Ha még még soha nem írtál blogot, de most a vállalkozásod sikeréért fontolóra vennéd annak elkezdését, érdemes a saját vállalkozásodra úgy tekinteni, mintha te magad lennének annak ügyfele. A következő kérdések segíthetnek abban, hogy megértsd, mi érdekelheti az ügyfeleket és milyen tartalmat érdemes létrehoznod:

 1. Mi érdekelhet engem mint ügyfél? Gondoljunk arra, hogy milyen témák, információk vagy érdekességek lehetnek vonzóak az ügyfelek számára, és ezekre összpontosítsunk a blogbejegyzéseinkben.
 2. Miről olvasnék szívesen? Próbálj meg olyan tartalmat létrehozni, amely szórakoztató, informatív vagy érdekes lehet az ügyfelek számára. Figyelj az aktuális trendekre és a célközönség igényeire (és a keresőszavaidra is). Ne legyen túl hosszú a bejegyezés, de törekedj arra, hogy jó minőségű tartalmat publikálj.
 3. Milyen információra van szükségem ahhoz, hogy pont ezt a cégtől vásároljak? Oszd meg a vállalkozás előnyeit, szolgáltatásait és termékeit, valamint mutasd be, hogy miért éri meg pont a te vállalkozásodat választani a versenytársak helyett. Adj hasznos tanácsokat, tippeket és információkat, amelyek segíthetnek az ügyfelek döntésében.

Milyen technikai felkészültség szükséges az induláshoz?

Nem javasoljuk az ingyenes blog szolgáltatásokat (blog.hu, blogger.com stb), mert a tartalom nem a saját tárhelyeden érhető el, az egyes rendszerekben vannak olyan szabályok is, amiket be kell tartani, de ezekre most nem térek ki. A saját blog a tiéd, és vele számos olyan előnyt élvezhetsz, ami miatt bár pénzbe kerül, bőven visszahozza az árát. Mik azok a technikai feltételek, amik szükségesek az induláshoz?

 1. Jó domain név: Válassz egy könnyen emlékezhető és releváns domain nevet, amely tükrözi a vállalkozás identitását.
 2. Megbízható tárhelyszolgáltatás: Válassz egy megbízható tárhelyszolgáltatót, amely gyors és stabil működést biztosít. Ilyen a Forpsi.
 3. Céges e-mail: Használj egy céges e-mail címet a hivatalos kommunikációhoz, ami hozzájárul a vállalkozás professzionalizmusához.
 4. Dinamikus CRM rendszer: Építs egy dinamikus, felhasználóbarát weboldalt, amelyet könnyen frissíthetsz és bővíthetsz és még szép is. A WordPress egy kiváló platform erre a célra, mivel számos bővítmény és sablon áll rendelkezésre. A Forpsi WP Ready szolgáltatásával pedig gyerekjáték a weboldal felépítése.

Összefoglalva, a blogolás és annak folyamatos működtetése rendkívül hasznos a kisvállalkozások számára, akik szeretnének a piaci nehézségek ellenére fejlődni és eredményesen működni. A blog segítségével javíthatod a keresőmotorokban való megjelenést, növelheted a hitelességedet, bemutathatod személyes oldaladat és szakértőként jelenhetsz meg a piacon. A sikeres blogoláshoz fontos, hogy odafigyelj a jó domain név kiválasztására, megbízható tárhelyszolgáltatóra, céges e-mail címre és dinamikus weboldal létrehozására, amelyhez a WordPress kiváló választás lehet.