6 WordPress-bővítmény, ami remek lehetőséget biztosít a WP-s webhelyek testre szabásához

A többi tartalomkezelő rendszerhez képest a WordPress egyik legnagyobb előnyét a számtalan ingyenesen telepíthető bővítmény adja. Ezen beépülő modulok használata által azonnali eredmények és így versenyelőny érhető el a rivális site-okkal szemben. Nézzük, melyek a – szerintünk – legjobb bővítmények!  

Yoast SEO Plugin

A Yoast SEO beépülő modul olyan, mint egy személyes SEO szakértő. Tippeket és eszközöket biztosít a site-ok keresőtalálati listákon való láthatóságának javításához. A plug-in hasznos funkciói közé tartozik egyebek között egy kulcsszósűrűség vizsgáló és egy olvasmányosság-ellenőrző eszköz. Ezek kombinálva biztosítják, hogy a site a célzott kulcsszavakat megfelelő számban használja, ugyanakkor mégis olvasható marad. 

Amellett, hogy segít a tartalom létrehozásában, a bővítmény a SEO technikai vonatkozásáról is gondoskodik. Ezek között említendő például az XML-webhelytérképek létrehozása, a meta- és címcímkék hozzáadása a tartalomhoz, vagy térképezési utasítások beállításának lehetősége.

Aktív telepítések: +5 000 000

WordPress értékelés: 4,6/5

YouTube video thumbnail

Pretty Links

A Pretty Links lehetőséget ad a linkek testre szabására és lerövidítésére, mégpedig saját domainnév használatával. Ezáltal megkönnyíthető a hivatkozások létrehozása, egyszerűvé tehető a megosztás, és megoldható a saját márkajelzések megtartása az URL-ekben is.

A barátságos hivatkozáscímek létrehozása mellett a Pretty Links lehetővé teszi a kattintások nyomon követését is. Így segít meghatározni, hogy melyik online marketingkampány működik, és melyik nem.

Aktív telepítések: +300 000 

WordPress értékelés: 4,9/5   

OptinMonster

Gyakran elfordul, hogy a site látogatóinak egy része vásárlás vagy bármiféle művelet végrehajtása nélkül pattan le a webhelyről. Igen ám, de milyen módon vehetők rá a lemorzsolódók, hogy visszatérjenek a webhelyre, miután elhagyták azt? Nos, a válasz az OptinMonster.

A bővítmény e-mail-listák létrehozásához nyújt segítséget, méghozzá mindenféle pop-upok, űrlapok, oldalsávos lebegő ablakok létrehozásán, beállításán keresztül. Így lehetőséget ad az érdeklődő – de nem konvertáló – látogatók hatékony követéséhez, és utólagos eléréséhez, meggyőzéséhez.

Aktív telepítések: +1 000 000

WordPress értékelés: 4,4/5   

YARPP – Yet Another Related Posts Plugin

Gyakran megesik, hogy bár egy-két blogbejegyzést elolvasnak a látogatók, mégsem kattintanak a harmadik, negyedik posztra, hanem elhagyják a webhelyet. Tehát hogyan ösztökélhetők arra, hogy nézzenek alaposan körbe a site-on, hogy ne menjen kárba a blogcikkírásba belefektetett munka? Nos, a Yet Another Related Post Plugin segítségével a releváns tartalmak közvetlenül az olvasók szeme elé helyezhetők, méghozzá automatikusan. (A plugin algoritmusa maga keresi ki a kapcsolódó contentet, tehát emberi beavatkozás nélkül is működik.) Az eszköz segítségével biztosítható, hogy a látogatók ne fogyjanak ki az érdekes és hasznos cikkekből, és folytassák az olvasást. 

Aktív telepítések: 100 000+ 

WordPress értékelés: 4,8/5

Google Analytics Dashboard for WordPress

A Google Analytics azon eszközök egyike, amelyek nélkül tényleg egyetlen site sem lehet sikeres. Csakhogy ezt a tényt sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni. Vagyis, bár beállítják az alkalmazást, rögtön el is feledkeznek róla.

A Google Analytics Dashboard for WP azonban minden alkalommal automatikusan aktivizálja magát, amikor bejelentkezik az ember a WordPressbe. Vagyis a kiegészítő közvetlenül a szemünk elé helyezi a legfontosabb webanalitikai mutatókat. Többek között megmutatja a bejegyzések, oldalak forgalmát, a látogatószámot, konverziót és forgalmi forrást stb. Így mindig pontos képet kaphatunk a webhelyünk teljesítményéről.

Aktív telepítések: +1 000 000 

WordPress értékelés: 4,5/5

Contact Form 7

Ha a látogatóknak nincs lehetőségük kapcsolatban lépni a webhellyel (a mögötte álló vállalkozással), akkor annak a webhelynek nincs sok értelme. A Contact Form 7 azonban rendkívül egyszerű módszert biztosít ahhoz, hogy kapcsolatfelvételi űrlapot adhassunk az oldalunkhoz. Nem is véletlen, hogy a bővítményt már több mint 5 millió alkalommal töltötték le. A megoldás automatikusan továbbítja a kitöltött űrlapot a megadott e-mail-címre. Így közvetlen kapcsolatba léphetünk azokkal az emberekkel, akik érdeklődnek a portékánk iránt.

Aktív telepítések: +5 000 000 

WordPress-értékelés: 4,0/5 

Összegzés

Természetesen a fent nevezett 6 db bővítmény a több ezer WordPress kiegészítő mindössze elenyésző töredékét jelenti. Ezeket mindenki bátran használhatja a webhelyén, de a lenyűgöző WP ökoszisztéma felfedezésébe is érdemes beletenni az időt – megéri. A kiegészítők jó része ugyanis tényleg gyöngyszem. Cégünk által kínált WP Ready szolgálgatás tökéletes választás a WordPress webhelyekhez, érdemes ezért egy pillantást vetni ajánlatunkra.