5 szempont webtárhely szolgáltató választáshoz

A közösségi oldalak korában is szükség van és mindig is szükség lesz saját honlapra egy magára valamit is adó vállalkozásnak. A sikeres honlapkészítés kulcsa, hogy megbízható és hatékony webtárhely szolgáltatót válasszunk, aki a vállalkozásod igényeit maximálisan kiszolgálja. Összeszedtünk öt fontos szempontot, amelyeket érdemes figyelembe venni, amikor a megfelelő webtárhely szolgáltató keresésébe kezdesz.

Magyarországon elérhető webtárhely szolgáltató

A webtárhely szolgáltatók kiválasztásánál érdemes olyan céget választani, amely magyarországi elérhetőséggel rendelkezik. Ennek oka, hogy a közeli szerverek esetében rövidebb a válaszidő, ami gyorsabb weboldal betöltést és stabilabb működést eredményez. Ráadásul, ha bármilyen kérdésed vagy problémád adódik, a magyar nyelvű ügyfélszolgálat nagyban megkönnyíti a kommunikációt.

Technikai támogatás és ügyfélszolgálat

Fontos, hogy a választott webtárhely szolgáltató biztosítson szakértői segítséget és technikai támogatást. Így, ha bármilyen problémád merülne fel a weboldal készítés során, például a domain regisztráció, az SSL tanúsítvány beállítása vagy a WordPress weboldal telepítése kapcsán, számíthatsz a szakértők gyors és hatékony segítségére.

Image

Átlátható árazás rejtett költségek nélkül

Amikor a megfelelő tárhely csomagot választod, figyelj arra, hogy az árlista átlátható legyen, és ne tartalmazzon – jellemzően apróbetűvel szedett – rejtett költségeket. Érdemes olyan csomagot választani, amelyben több szolgáltatást kínálnak együtt, például a domain regisztráció, a felhő alapú tárhely és az email címek szolgáltatása is benne foglaltatik.

Több szolgáltatás egy csomagban

Ahhoz, hogy a weboldal készítés gördülékenyen menjen, és ne kelljen különböző szolgáltatókkal együttműködni, érdemes olyan webtárhely szolgáltatót választani, amely több szolgáltatást kínál egy csomagban. Például a domain regisztráció, a felhő alapú tárhely, az email címek és az SSL tanúsítványok szolgáltatása egyaránt elérhető legyen egyetlen szolgáltatónál. Ezen kívül előnyös, ha a szolgáltató wordpress weboldalak telepítését és karbantartását is támogatja, hiszen ez megkönnyíti a honlapkészítés folyamatát és a későbbi módosításokat. A kétfaktoros azonosítás pedig alap.

Segítség a webhely migrációban

Amennyiben már rendelkezel egy meglévő weboldallal, fontos, hogy a választott webtárhely szolgáltató segítséget nyújtson a webhely migrációban. Egy jól működő migrációs folyamat során a szolgáltató gondoskodik az adatok és a beállítások áttelepítéséről, valamint a domain név átirányításáról. Így biztosíthatod, hogy az átállás során a weboldalad zökkenőmentesen működik tovább, és az ügyfeleid számára is észrevétlen marad a változás.

Összefoglalva, a megfelelő webtárhely szolgáltató kiválasztásához érdemes figyelembe venni a fent említett öt szempontot. Válassz magyarországi elérhetőségű szolgáltatót a gyors válaszidő érdekében, ügyelj a technikai támogatásra és az átlátható árazásra, valamint válassz olyan csomagot, amely több szolgáltatást kínál együtt. Ne feledd, a webhely migráció során a szolgáltató segítsége nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a weboldalad zökkenőmentesen működjön tovább.