Gyakorlati tippek e-mail marketing konverziós arány növeléséhez

Az e-mail marketing az egyik leghatékonyabb digitális marketing csatorna, amely segít a vállalkozásodnak új ügyfeleket szerezni, megtartani a meglévőket, és növelni a bevételt. Azonban ahhoz, hogy az e-mail marketing kampányok sikeresek legyenek, fontos, hogy konverziós arányuk elég magas legyen.

A konverziós arány azt méri, hogy az e-mailekből hányan végeznek el egy adott cselekvést, például vásárolnak valamit, iratkoznak fel egy hírlevélre, vagy regisztrálnak egy eseményre. A magas konverziós arány azt jelenti, hogy az e-mail marketing kampányok hatékonyan elérték a céljukat.

Ebben a cikkben megosztunk néhány tippet, amelyek segíthetnek növelni az e-mail marketing kampányod konverziós arányát.

A célzás fontossága

Az e-mail marketing kampányok sikerének kulcsa a célzás. Olyan e-maileket kell küldened, amelyek relevánsak az adott szegmens számára. Mi az a három fontos tényező, amivel a célcsoportodat hatékonyan tudod elérni?

 • Törekedj arra, hogy minél több releváns információt gyűjts a feliratkozóidról. Ez segít neked a lehető legjobban személyre szabott e-maileket küldeni.
 • Ha már az információ birtokában vagy, használj személyre szabott tartalmat. A nevek, a születésnapok és a korábbi vásárlások felhasználásával a vállalkozások személyre szabhatod az e-maileket, ami növelheti a megnyitási és kattintási arányokat.
 • Szegmentálj! Oszd fel a feliratkozókat különböző szegmensekre, például érdeklődési kör, vásárlási előzmények vagy földrajzi elhelyezkedés alapján. Ez lehetővé teszi, hogy relevánsabb e-maileket küldj minden egyes szegmensnek.
Image

A tárgymező szerepe

A tárgymezők nagyon fontosak az e-mailek sikere szempontjából. Egy jó tárgymező felkelti az érdeklődést, és arra ösztönzi az embereket, hogy megnyissák az e-mailt. A tárgymező hatékonyságának növelése érdekében törekedj a következőkre:

 • A tárgysor legyen rövid és tömör. Az embereknek csak néhány másodpercük van arra, hogy eldöntsék, megnyitják-e az e-mailt.
 • Legyen figyelemfelkeltő a szöveg. A tárgymezőnek olyannak kell lennie, hogy felkeltse az emberek érdeklődését. Használhatsz emojikat is, de egyes szoftverek lehetővé teszik, hogy megszemélyesítést is elhelyezz a tárgysorban.
 • Legyen releváns az üzenet. A tárgymezőnek összhangban kell lennie az e-mail tartalmával.

A tartalom minősége

A tartalom minősége is kulcsfontosságú a konverziós arány növelése szempontjából. Olyan e-maileket kell küldened, amelyek értékesek és relevánsak a feliratkozóid számára. A minőségi tartalom ismérvei: releváns, érdekes, értékes, jól megírt és könnyen érthető.

A hívószavak használata

A hívószavak arra ösztönzik az embereket, hogy cselekedjenek. Használj olyan hívószavakat, amelyek világosak és egyértelműek. Milyen a jó hívószó?

 • A jó hívószó világos és egyértelmű, hogy az emberek tudják, mit kell tenniük: kattints ide, vedd meg, add meg az e-mail címed stb.
 • A hívószavaknak sürgősnek kell lenniük, hogy az olvasóid ne akarják halogatni a döntést.
Image

A tesztelés fontossága

A különböző e-mail témák, tartalmak és hívószavak tesztelése segíthet a vállalkozásoknak abban, hogy megtaláld a leghatékonyabb stratégiát a konverziós arány növelésére.

 • Küldd ki ugyanazt az e-mailt különböző feliratkozói szegmensekhez.
 • Küldd ki ugyanazt az e-mailt különböző témákban és tartalmakban.
 • Küldd ki ugyanazt az e-mailt különböző hívószavakkal.

A következetesség

A következetesség is fontos a konverziós arány növelése szempontjából. A vállalkozásodnak ugyanazt a hangnemet és stílust kell használnia az összes e-mailben. A következetesség segít a vállalkozásodnak abban, hogy megteremtse a bizalmat és a hűséget a feliratkozók körében.

További tippek

Itt vannak még további tippek az e-mail marketing konverziós arányának növelésére:

 • Küldj emailt saját doménnel. A saját domain az email címben nemcsak profizmust sugall, de a spam-szűrők rostáján is nagyobb eséllyel megy át.
 • Időzíts: Kísérletezz az e-mailek küldésének időpontjával, hogy megtaláld azokat az időpontokat, amikor a feliratkozók a leginkább fogékonyak!
 • Küldj értékes tartalmat: Küldj olyan tartalmakat, amik elsősorban nem eladni akarnak lehetnek ezek tippeket, tanácsokat, sztori vagy érdekes írás!
 • Küldj ki rövid és tömör e-maileket: A te leveled 100-ból 1. Gondolj bele, te hány levelet kapsz egy nap. Ezzel az ügyfeleid is így vannak. A hosszú levelek sokszor olvasatlanul a kukában végzik, míg a rövideket végigfutják az emberek. Használd ki ezt a néhány másodpercet arra, hogy erősítsd a szolgáltatásod ismertségét!
 • Küldj ki könnyen olvasható e-maileket: Használj nagy karaktereket, egyszerű nyelvet és rövid mondatokat.
 • Használj képeket: Egy kép többet mond száz szónál.
 • Nem neked kell feltalálnod a spanyol viaszt: használd a mesterséges intelligenciát

Ezek a tippek segíthetnek a vállalkozásodnak abban, hogy még hatékonyabban használják az e-mail marketinget, és így még nagyobb mértékben növeljék az ügyfélszerzési, megtartási és bevételi lehetőségeket.