OpenStack: A fejlődés következő lépcsője az Arubánál

A Cloud VPS és a Cloud PRO rendszerek fejlesztésére is sor kerül az idei év végén az Arubánál, egyúttal bővül az elérhető szolgáltatások palettája. A rendszereket új OpenStack hypervisor vezérli, megvalósul a differenciált funkcionalitás a nagyobb teljesítményű hardvereken. A műszaki paraméterek mellett a megrendelők pénztárcájára is gondoltak a cég vezetői: új, még versenyképesebb árképzést vezetnek be.

Az OpenStack egy nyílt forráskódú operációs rendszer felhőhöz. Olyan infrastruktúra szolgáltatás, mely a hálózati erőforrások, a tárhely és számítási kapacitás felhasználását vezérli egy adatközpontban. Közös hitelesítési mechanizmusokkal rendelkező alkalmazásprogramozási felületeken keresztül kezelve és biztosítva. Ezen felül az OpenStack egy kezelőfelületet is ad, melyen keresztül a felhasználók virtuális gépeket hozhatnak létre. A rendszergazdáknak pedig lehetőséget biztosít a rendszer erőforrásainak ellenőrzésére.

Szabad választás

Szolgáltatásaink maximálisan figyelembe veszik a felhasználói igényeket. Tetszőlegesen a megrendelő igényei szerint alakítható és méretezhető szerver-, hálózati és tárolókomponensekkel. Természetesen kizárólag a ténylegesen igénybe vett szolgáltatásokért kell fizetni. A mikro- és kisvállalkozási körben igen elterjedt Openstack alapú hypervisor rendszert is bevezetjük a korábban alkalmazott Vmware és Microsoft Hyper-V technológiák mellett.

A szoftver fejlesztése mellett megújul a géppark is, és a jelenlegihez képest sokkal differenciáltabb teljesítményű és hardverű gépek szélesebb választékát kínálja majd az ügyfeleknek az Aruba.

…és még olcsóbb is

A nyílt forráskód egyik fő előnye, hogy nincsenek felhasználói licencekkel kapcsolatos költségek, és ez érezhető lesz az új szolgáltatások árában is. Mind a Cloud VPS mind a Cloud PRO árai még kedvezőbb megoldást nyújtanak a meglévő aruba-ügyfeleknek is.

Egyszerűbb átjárhatóság

Az Openstack által egy eddig nem létező lehetőség nyílik arra, hogy más felhőszolgáltatótól az Arubára váltsanak az új ügyfelek anélkül, hogy le kellene küzdeni a hypervisorok közötti migráció miatti korlátozásokat. Az Aruba megoldásai alapját képező biztonság, konfigurálhatóság és technológia lehetővé teszi, hogy ügyfelei a vállalkozásuk fejlesztésére összpontosíthassanak.