5+1 érv a felhőbe költözés mellett

A mai világban az IT-infrastruktúra fenntartása és folyamatos fejlesztése igen költséges tevékenység. A megállás nélkül fejlődős digitális környezetben a hagyományos és helyben telepített hardverek gyakran nem biztosítják a vállalkozások számára a szükséges rugalmasságot.

A legfrissebb becslések szerint naponta körülbelül 328,77 millió terabájtnyi adat keletkezik. Ez a szám magában foglalja az újonnan létrehozott, rögzített, másolt vagy fogyasztott adatokat is. Zettabájtban (1 ZB 1021 = 10007 byte) kifejezve ez körülbelül 120 zettabájtnak felel meg évente, 10 zettabájtnak havonta, 2,31 zettabájtnak hetente vagy 0,33 zettabájtnak naponta. Forrás: explodingtopics.com. (Ez annyi adat, hogy a Föld minden egyes lakójára 41,6 gigabájt új adatot termelne naponta.)

Utánaszámoltál, hogy a te vállalkozásod mennyi adatot termel naponta?

Ha még nincsenek is kapacitásbeli problémák, akkor sem nehéz belátni, hogy rövid időn belül csak egy eszköztől független adatplatform lesz képes a szükséges rugalmasságot és az erőforrások hatékony menedzselését biztosítani a vállalkozásod számára. Miért ne kezdenéd el már most hatékonyabban tárolni, kezelni és hasznosítani az adataidat? Öt érvet gyűjtöttünk össze erre:

Image

1. Üzletmenet-folytonosság

Még a legjobban kezelt adatrendszerek is szembesülhetnek váratlan problémákkal (hardver meghibásodás, adatvesztés vagy adatmegsemmisülés, biztonsági rések és adatsértések, rendszerleállások, teljesítményproblémák és lassú válaszidők, adatinkonzisztencia és adatszinkronizációs hibák, nehézkes adatintegráció és adatmigráció, adatvédelmi és megfelelőségi kérdések, felhasználói hozzáférési és jogosultsági problémák, elavult rendszerek és technológiák, rendszer- és alkalmazásfüggetlen problémák, kiberfenyegetések és malware támadások csak hogy néhányat említsünk). Felhő-alapú megoldásokkal proaktívan kezelheted ezeket a problémákat, minimalizálva a hibák pénzügyi hatásait, csökkentheted a működési zavarok miatti leállás időtartamát. Automatizált helyreállítási funkciókkal és skálázható erőforrásokkal biztosíthatod a folytonosságot és az ügyfeleid bizalmát.

2. A munkatársak együttműködésének támogatása

A sikeres együttműködés alapvető az üzleti növekedés szempontjából, de a munkahelyek változásaival egyre nehezebbé vált a kommunikációs akadályok leküzdése. Egy felhő-alapú adatplatform segítségével viszont a vállalkozásod valamennyi tagja hozzáférhet a fontos adatokhoz, még abban az esetben is, ha home office-ben dolgoznak.

Felhőalapú eszközökkel biztonságosan oszthatod meg az információkat.

3. Üzleti információk értelmezése

Az adatok tárolása mellett azok elemzése segít, hogy teljesebb képet kapj az üzleti műveletekről, és kiaknázd az AI által kínált előnyöket. A felhőalapú szolgáltatások lehetővé teszik az üzleti alkalmazások centralizálását, az adatok egységes kezelését, és hozzáférést biztosít a valós idejű elemzésekhez, amelyekkel optimalizálhatod a műveleteket és kihasználhatod a növekedési lehetőségeket.

4. Megbízhatóság és skálázhatóság

A felhőbe való költözéssel korlátlanul skálázhatod az infrastruktúrádat, rugalmasan alkalmazkodva az üzleti igényekhez. A skálázás segít, hogy költséghatékonyan biztosítsd a hirtelen megugró forgalom, szezonális ingadozás, időbeli növekedés miatti erőforrásigényeket. A felhőalapú számítástechnika rugalmasságot biztosít ahhoz, hogy infrastruktúrádat az üzleti igényeidhez igazítsd, és optimális teljesítményt biztosíts felesleges költségek és leállások nélkül.

5. Innovációs lehetőségek

Egy felhő-alapú platform használatával gyorsan bővítheted a felhasználói bázist és azonnal kiaknázhatod az új technológiák adta lehetőségeket. Automatizált irányelvekkel javíthatod az alkalmazások teljesítményét, integrálhatod a kommunikációs rendszereket, és gyorsan fejleszthetsz új alkalmazásokat.

Image

+1. Ingyenes próba

Te is szeretnéd a felhő minden előnyét kihasználni, értéket nyerni az adatokból és képessé tenni a vállalkozásodat a következő üzleti lépések megtételére? Próbáld ki most kockázat nélkül! Ha vállalkozásod van, az Aruba Cloud 40.000 Ft-os kupont ad.