Hiba a Google Drive-nál: Több hónapnyi adat tűnt el egyes felhasználóknál

„A Google Drive több felhasználója is arról számolt be, hogy megmagyarázhatatlan módon tűntek el fájlok és mappák a fiókjukból, akár több hónapra visszamenően.” – írja a hwsw. A cég tájékoztatása szerint Drive for Desktop alkalmazás felhasználóinak korlátozott részét szinkronizálási hiba miatt érinti a probléma.

A Google Drive népszerűsége is azt bizonyítja, hogy a felhőalapú szolgáltatások népszerűsége az elmúlt években robbanásszerűen nőtt. Az említett szolgáltatás ingyenesen elérhető, számos szolgáltatást nyújt, és igen sokan használják. Nagy felháborodást keltett sokakban, hogy a Google ötmillió elemre korlátozta a tárolható fájlok számát a felhasználók számára. A Google Drive a lokális adattárolásnál még mindig jobb megoldást, a biztonság és a megosztási lehetőségek miatt, ugyanakkor az ingyenességnek megvan az ára, és érzéken adatokat tartalmazó fájlok esetében nem szabad megelégedni a Google Drive vagy más ingyen elérhető szolgáltatások által nyújtott biztonsággal.

Image

Az Aruba Online biztonsági mentési infrastruktúra könnyen használható. A Cloud Backup segítségével néhány kattintással ütemezhetők a biztonsági mentések, biztonságban tarthatók az adatok megfelelve a katasztrófa-helyreállítási irányelveknek.

Igaz, ez a szolgáltatás nem ingyenes, PAY-PER-USE csomagban 10 GB tárhelyig 540 Ft/hó +ÁFA áron használható. Ez a díj a legnagyobb ügyfeleknek biztosított magas színvonalú szolgáltatást nyújtja:

  • A biztonsági mentések ütemezése és visszaállítása nagyon egyszerűen, egy webes kezelőfelületen keresztül érhető el.
  • A mentések óránkénti, napi, heti vagy egyéni ütemezéssel készíthetők.
  • A védelmet AES titkosítás, SSL protokollok, valamint a biztonságos kapcsolatok és a backup fiókok garantálják.
  • Az adattömörítésnek, a duplikáció mentességnek, valamint a növekményes biztonsági mentés készítési lehetőségnek köszönhetően csökkenti a felhasznált sávszélességet és tárhelyet.
  • Az egyes backup fiókokhoz társított díjcsomag bármikor megváltoztatható.

A felhőben történő biztonsági mentés szinte kötelező a vállalatok számára, hogy adataikat biztonságosan tárolják egy külső szolgáltató infrastruktúrájában, ami csökkenti a helyi adattárolási és menedzsment költségeit.