Biztonsági mentés okosan

Beszéljünk a biztonsági mentésről! Azok számára, akik számítógéppel dolgoznak, nagyon fontos, hogy gondoskodjanak a biztonsági mentésről, amely más néven backup néven is ismert. Ez azért rendkívül fontos, mert segít megőrizni az adatokat és az információkat, és biztosítja, hogy ne vesszenek el legyen szó okostelefonról, PC-ről vagy hálózati meghajtóról csakúgy mint a felhőben tárolt adatokról és infromációkról. A Cloud Backup szolgáltatás megrendelés esetén most az Aruba 5000 Ft értékű kupont is ad.

Image

Ha csak az archív családi fotókat tartalmazó CD tönkremegy, az is nagy veszteség, de céges szinten például hardverhiba, szoftverhiba, vírusok, ransomware vagy emberi hiba következtében miatti adatvesztés jelentős következményekkel jár. Az adatok értéke manapság óriási, és több okból is kulcsfontosságú a biztonsági mentések használata. Az adatvesztés jelentősen befolyásolhatja egy vállalat vagy egyén termelékenységét, képes egy teljes céget megbénítani, amikor a napi működéshez nélkülözhetetlenek adatok nem állnak rendelkezésre. A pénzügyi és ügyfél-elégedettségi következményekről nem is beszélve.

Cél az adatvesztés megelőzése

A rendszeres biztonsági mentés a legjobb és talán legolcsóbb módja annak, hogy megőrizzük az adatokat esetleges adatvesztés esetén. Nincs olyan ember, akinek nem fordult meg a fejében, hogy az otthoni számítógépén az adatokat időnként lementse egy külső háttértárra, és nagy százalékuk soha nem tette ezt meg. Én sem. Ha az otthoni példánál maradunk, a háztartásban használt NAS meghajtókat úgy tervezték, hogy redundancia és tükrözés használatával az adatok több merevlemezre kerülnek elosztásra, növelve az adatok biztonságát és csökkentve az adatvesztés kockázatát.

A felhőt is kell időnként menteni

Természetesen a felbőben tárolt adatokról is kell biztonsági másolat. Több okból. A fizikai vagy virtuális gépeket és adatbázisokat percek alatt vissza lehet állítani adatmentési és helyreállítási szolgáltatással. A számítógépek is érdemes a felhőbe menteni, így csökkentve a zsarolóvírusok és védve vagy a váratlan támadások kockázatával szemben. Adatok költöztetéséhez is jó szolgálatot tehet a biztonsági mentés, ami segíti a felhők vagy telephelyek közötti költözést.

Valamennyi felhőszolgáltató nyújt biztonsági mentés szolgáltatást ügyfeleinek. Itt most az Aruba Cloud Backupon mutatjuk be a szolgáltatás jellemzőit.

Image

Mit jelent ez az Arubánál?

Az Aruba Cloud Backup szolgáltatás lehetővé teszi számodra, hogy egyszerűen ütemezd a biztonsági mentéseidet. A könnyen használható infrastruktúrával backup fiókot hozhatsz létre a control panelen és itt választhatsz díjcsomagot is. Ez lehet fix díj, vagy „pay-per-use”, tehát annyit fizetsz, amennyit használod a szolgáltatást. Az Aruba két megoldásokat kínál: EVault és a Commvault. Ezekről bővebben olvashatsz a tudástárban. Még azt is kiválaszthatod, hogy az Aruba melyik európai adatközpontjában tárolja a biztonsági mentéseidet. A szolgáltatás biztonsági megoldásai megfelelnek a CISPE magatartási kódexnek, valamint a titoktartásra, hozzáférhetőségre és biztonságos tárolásra vonatkozó előírásoknak. Az ütemezés, hozzáférés- és adatbiztonság, optimalizált tárolás és rugalmasság jellemzi a szolgáltatást. Az árlista és műszaki leírás számos lehetőséget és információt nyújt a számodra.

A biztonsági mentések ütemezése és visszaállítása nagyon egyszerűen, egy magyar nyelvű webes kezelőfelületen keresztül érhető el. A mentéseket óránkénti, napi, heti vagy egyéni ütemezéssel készíthetsz. A védelmet AES titkosítás, SSL protokollok, valamint a biztonságos kapcsolatok és a backup fiókok garantálják. Az adattömörítésnek, a duplikáció mentességnek, valamint a növekményes biztonsági mentés készítési lehetőségnek köszönhetően csökkenti a felhasznált sávszélességet és tárhelyet. Az egyes backup fiókokhoz társított díjcsomagot bármikor megváltoztathatod.

Összefoglalva

A biztonsági mentés fontossága a számítástechnikában elsősorban az adatvesztés megelőzésében, a termelékenység fenntartásában, az üzleti folytonosság biztosításában teljesítésében rejlik. Az adatok hatalmas értéket képviselnek manapság, ezért a biztonsági mentések használata alapvető fontosságú a mindennapi életben és az üzleti tevékenységben. A legtöbb szolgáltató törekszik arra, hogy rugalmas és teljeskörű megoldást nyújtson a felhőben tárolt adatok biztonsági mentésére és visszaállítására. Példánkban az Aruba Cloud Backup jellemzőit mutattuk be.