10 online vállalkozás, amit egy hónap alatt bárki elindíthat #2

A magas energiaárak, az állami beruházások elhalasztása, kétségtelenül hatással vannak a munkaerőpiacra. A Portfolio felméréséből többek között az derült ki, hogy a vállalkozások az emelkedő energiaköltség miatt áremelésre kényszerülnek, a megrendelések számának csökkenése miatt pedig elbocsátásokkal számolnak.

Az emberi kreativitás nem ismer határokat. Sokszor a kényszer vagy a szükség hozza elő a leglehetetlenebb mégis életképes és üzletileg is sikeres ötleteket. Előző részben 5 ötletet írtunk arra, mit lehet tenni ebben a helyzetben, Következzen most 5 újabb ötlet.

6. Csatlakozz egy affiliate marketing programhoz

Az affiliate marketing egy olyan teljesítményalapú marketingeszköz, amelyben egy vállalkozás fizet embereknek (más néven affiliate-eknek), hogy terméket vagy szolgáltatást népszerűsítsenek és értékesítsenek a számukra. Minden alkalommal, amikor egy affiliate új ügyfelet hoz be, jutalékot kap a vállalkozástól. A partnerek népszerűsíthetik a termékeket a blogjaikon, közösségi média fiókjaikon vagy webhelyeiken, illetve közösségekben. Sokak számára az affiliate marketing egy alacsony költségű mellékállás, amely idővel nyereséges vállalkozássá válhat.

7. Legyél profi fotós

Ha szenvedélyed a fotózás, érdemes azon elgondolkodni, hogy főállású vállalkozássá alakítsd azt. Ma már nem csak esküvők és vállalati reklámkampányokhoz van szükség jó minőségű és megfelelő méretű fotókra. A képek jogai értékesíthetők stockfotós oldalakon, értékesíthetők posztereket és más nyomatok formájában. Ráadásul az Aruba Cloud-on a képeket mindig biztonságban tudhatod.

Ez is érdekelhet:

A honlap weboldal? Fogalmi tisztázó

A honlap weboldal? Fogalmi tisztázó

Forpsi Blogjún 20, 2024

A „weboldal”, „honlap” és „portál” kifejezések gyakran használatosak az interneten, sokszor ugyanarra a dologra használjuk, de kissé (vagy teljesen) eltérő…

8. Válj közösségi médiamenedzserré

2022 júliusi adatok szerint világszerte összesen 5,03 milliárd ember használja az internetet, ami a Föld teljes lakosságának 63,1 százalékát jelenti. (Forrás: datareportal.com). A YouTube, az Instagram, a Facebook, a TikTok, a Pinterest, a Twitter és az összes többi közösségi hálózat között a cégeknek szükségük van segítségre a fiókjaik kezelésében. A közösségi média menedzser egy márka, brand felépítésén és kezelésén túl azzal is foglalkozik, hogy ahogy a közösségi média változik, folyamatosan együtt fejlődik velük.

9. Hozz létre tagsági programot

Az online tagságok ideálisak olyan vállalkozók számára, akiknek már van egy kialakult aktív és elkötelezett közösségük. Úgy működnek, mint az előfizetéses vállalkozások – az ügyfelek visszatérő fizetéseket teljesítenek egy virtuális termékért vagy szolgáltatásért cserébe. A tagságok kiválóan alkalmasak a kizárólag tagoknak szóló hozzáférés kezelésére egy weboldalon található tartalomhoz, sőt, akár olyan fizikai vállalkozások számára is, amelyek online vezetett foglalkozásokat kínálnak. Mivel ez a tartalom egy olyan kapu mögött van, amelyhez csak a fizető előfizetők férhetnek hozzá, a letölthető tartalmak mellett vagy helyett exkluzív élő közvetítéseket is elérhetővé lehet tenni.

10. Legyél virtuális rendezvényszervező

A virtuális rendezvényszervezés jövedelmező üzleti ötlet, ha véredben van a szervezés, és szeretsz emberekkel kapcsolatot tartani. A virtuális rendezvényszervező feladata virtuális konferenciák, kapcsolatépítési lehetőségek és oktatási foglalkozások létrehozása a világ vállalatai számára. Tökéletes kamera, mikrofon, webex illetve zoom előfizetés és stabil internetkapcsolat alapfeltétel.

Miben tudunk Mi segíteni Neked?

Az Aruba Cloud felhőszolgáltatással, domain-regisztrációval, Cloud felügyelettel segíti a vállalkozásokat abban, hogy belépjenek a digitális gazdaságba. A Forpsi oldalán pedig domain címet regisztrálhatsz, webtárhelyet vásárolhatsz, vagy kipróbálhatod Site Builder alkalmazásunkat.  Startupoknak ajánljuk a We START you UP programot, amelynek egyetlen célja, hogy támogassa az induló vállalkozásokat, miközben azok megvetik a lábukat az üzleti életben, ápolják a technológiai tehetségeket és segítik az innovációt.