19+1 ChatGPT parancs teljesen ingyen

Biztosan téged is érdekel, hogy milyen gyakorlati hasznod származhat, ha mesterséges intelligenciát hívod segítségül a munkád során. A piac viszonylag gyorsan reagált az új lehetőségre, pénzért 1000+ parancsot lehet venni. A készítőknek jó okuk van rá, hogy pénzt kérjenek érte: dolgoztak rajta, kitalálták, megdizájnolták… lehet, hogy ez volt az utolsó munkájuk, mert eztán a MI fog dolgozni helyettük az ügyfeleknek. Ingyen. Vagy 20 USD/hó összegért, ha valaki magasabb szintű szolgáltatást szeretne. A ChatGPT Plus terheltebb időszakokban is elérhető lesz, gyorsabb válaszadási sebességet és elsőbbségi hozzáférés biztosít az új funkciókhoz. A ChatGPT Plus előfizetők GPT-4 hozzáférést kapnak a chat.openai.com oldalon, egy használati felső határral. A pontos használati korlátot a kereslet és a rendszer teljesítményének függvényében a gyakorlatban dinamikusan módosítja az OpenAI. A cikk megírásakor (2023. március 20.) ez a limit 4 óránként 100 üzenet-küldést biztosít az előfizetőknek. Bár a cikkekben olvashatjuk, hogy képeket is fel lehet tölteni, nekem még nincs hozzáférésem, így erről nem tudok nyilatkozni. A FAQ szerint – szintén a cikk megíráskor aktuális információk szerint – nem kínálják ezt szolgáltatásként.

Érdemes figyelni a híreket, mert hamarosan az Office365 is olyan dolgokra lesz képes, amiről egy hónapja álmodni sem mertünk. De térjünk vissza a mába!

Ha webshopod van, a szolgáltatásaidat az interneten árulod vagy mutatod be, akkor gyakran hatalmába keríthet az érzés, hogy már megint írni kell valamit a blogra, vagy kitenni egy képet az instára. Megjelent egy új termék, kell egy ütős keresőbarát termékismertető. Nosza, adunk hát pár ChatGPT parancsot teljesen ingyen. A változó tartalmat így jelötük: [?] helyére tedd azt a kifejezést, amivel foglalkozik a vállalkozásod, vagy a szövegből adódóan értelemszerű információt. Mit tegyen helyettünk a mesterséges intelligencia?

1. Írjon blogbejegyzést

Írj egy 500 szavas blogbejegyzést a [?] témában! Legyenek alcímek a bejegyzésben, az alcímek is tartalmazzák a fontos kulcsszavakat: [?]

Image

2. Állítson össze hírlevelet

Állíts össze hírlevelet a [?] témában az alábbi információk alapján: [?]

3. Készítsen udvarias válaszlevelet a megrendelésre

Írj X szavas válaszlevelet [?] termék megrendelésének visszaigazolására. Térj ki arra, hogy megtiszteltetés, hogy bennünket választott, és hamarosan felvesszük vele a kapcsolatot.

4. Írjon át cikkeket meghatározott szempontok szerint

Írd át a termékleírást, hogy az érdekesebbé váljon, és tartalmazza a legfontosabb keresőszavakat. [?]

Image

5. Készítsen szakmai fordítást

Szeretném, ha fordítóként, korrektorként és szakmai lektorként működnél. Bármilyen nyelven beszélek hozzád, te pedig felismered a nyelvet, lefordítod és válaszolsz a szövegem javított és javított változatában, magyarul. Szeretném, ha az egyszerű kifejezéseimet és mondataimat szebb és elegánsabb szavakra és mondatokra cserélnéd. A jelentés maradjon ugyanaz, de legyen irodalmibb. Szeretném, ha csak a javításra, és a javításokra válaszolnál, és semmi másra, magyarázatokat ne írj. A szöveg: [?]

YouTube video thumbnail

6. Hozzon létre hirdetést

Szeretném, ha létrehoznál egy kampányt egy általad választott termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére. Kiválasztod a célközönséget, kidolgozod a fő üzeneteket és szlogeneket, kiválasztod a promóció médiacsatornáit, és döntesz a céljaid eléréséhez szükséges további tevékenységekről. Az első javaslatkérésem a következő: „?”.

7. Adjon segítséget a cikkvázlatokhoz

Készíts cikkvázlatot a [?] témakörhöz. Legyen tömör, mégis biztosítsa, hogy minden információt tartalmazzon az olvasók teljeskörű tájékoztatása érdekében.

8. Adjon kreativitást az előre megírt tartalomhoz

Tedd kreatívabbá a következő tartalmat [?]. Tartsd meg az elegancia és az egyszerűség egyensúlyát.

9. Adjon metaforákat a bejegyzésekhez

Javasolj X metaforát a [?] előnyeinek leírására.

Image

10. Foglaljon össze cikkeket

Foglald össze a következő tartalmat [?].

11. Találjon ki értékesítési szövegeket

Olyan szövegtípust keresek, amely meggyőzi az ideális ügyfelet, hogy iratkozzon fel a [?] szolgáltatással kapcsolatos hírlevélre; magyarázza el, hogy milyen értéket képvisel és milyen előnyökben részesül.

12. Készítsen közösségi média bejegyzést

Készíts hatásos facebook/insta/twitter-bejegyzést [?] témában, amelyek cselekvésre/megosztásra ösztönöznek.

Image

13. Generáljon videó forgatókönyvet

Generálj egy X perces videó forgatókönyvet egy YouTube videóhoz a [?] bemutatása céljából!

A ChatGPT-t arra is lehet használni, amire a chat való. Információcserére. Lássunk pár példát arra, hogyan tudunk tanácsot kérni bizonyos kérdésekben:

14. Adjon Instagram story ötleteket

Olyan Instagram sztori ötletre van szükségem, amely bepillantást enged a hamarosan bevezetésre kerülő [?] termékekbe vagy szolgáltatásokba, és várakozást és izgalmat kelt az ideális ügyfél számára, egyértelmű és meggyőző felhívással a cselekvésre.

Image

15. Készítsen SWOT elemzést

Készíts SWOT analízist a [?] termékhez/szolgáltatáshoz!

16. Adjon tanácsot a webdesignról

Szeretném, ha webtervezési tanácsadóként működnél közre. Megadom neked a cégem tevékenységét, a célcsoportot, és a te feladatod lesz, hogy javaslatot tégy a legmegfelelőbb felületre és funkciókra, amelyek javíthatják a felhasználói élményt, miközben megfelelnek a vállalat üzleti céljainak is. Használnod kell a UX/UI tervezési elvekkel, kódolási nyelvekkel, weboldalfejlesztési eszközökkel stb. kapcsolatos ismereteidet, hogy átfogó tervet dolgozhass ki a projektre. Az első kérésem a következő: „Segítségre van szükségem egy [?] értékesítő e-kereskedelmi webhely létrehozásában”.

17. Javasoljon keretrendszereket

Tudnál ajánlani egy megfelelő front-end keretrendszert a weboldalamhoz? Egy [?] weboldalt szeretnék készíteni.

18. Szimuláljon értékesítési szituációt

Szeretném, ha értékesítőként viselkednél. Én leszek a vevő, te pedig megpróbálod eladni nekem a [?] terméket. Ismerd meg az igényeimet, tégy fel kérdéseket és győzz meg abban, hogy a [?] termékre szükségem van. Kérlek, egyesével tedd fel a kérdéseket, és várd meg a válaszaimat.

Image

Harmadikra megértette a kérést:

Image

19. Adjon ihletet

Adj ötletet X üzleti, egy valós piaci igény kielégítésére, amit inspirációként használhatnék egy termék vagy szolgáltatás kidolgozására. Vedd figyelembe, hogy a prototípus elkészítésére mindössze X forintom van.

Image

+1.

Alkoss nekem X hatékony ChatGPT parancssort [?] tevékenységgel kapcsolatos problémák megoldására.

Jótanács: Igyekezz a parancsokat minél részletesen kidolgozni. Bár a ChatGPT szinte minden kérdésre képes válaszolni attól függetlenül, hogy milyen kérdést tesszük fel neki, vagy milyen kérést fogalmazunk meg, mindig törekedj arra, hogy az összes szükséges adatot, információt megadd számára. Ha a szövegre vonatkozóan pontos elképzeléseid vannak, akkor a kérés vagy kérdés megfogalmazásnál törekedj arra, hogy konkrét és egyértelmű paramétereket írj le. Add meg a témát, a hosszt, a stílust, a hangnemet, kulcsszavakat, hány bekezdés legyen, legyenek-e címsorok…

Update: Már az ingyenes változat is kínál parancssablonokat, amelyeket aztán szükség szerint módosíthatsz.

Neked mi volt az eddigi leghatékonyabb ChatGPT parancssorod? Írd meg kommentben!