A felhő szerepe a digitális átalakulásban #2

Az előző részben arról írtunk, hogy a felhőbe költözés több előnnyel is jár, ilyen a költségmegtakarítás, hatékonyságnövelés, válságállóság és ügyfélélmény-javítás. A sikeres felhőbe költözéshez azonban fontos egy átgondolt stratégia kidolgozása. Ebben a mostani cikkben gyakorlati szempontok alapján vizsgáljuk meg, miért érdemes a felhőbe költözni.

Digitális átmenet és felhőmigrációs ütemterv

A digitális átalakulás fokozatos folyamat. (Hiszen mint írtuk, Róma sem egy nap alatt épült fel.) A zökkenőmentes átmenet biztosítása érdekében fontos, hogy megtervezd, mely rendszereket költöztetsz először a felhőbe.

A legtöbb vállalkozás, amely sikeres digitális átalakulást hajt végre, az adatközpontok egy-egy részének migrálásával kezdi. Egyes vállalatok azokkal a területekkel kezdik, amelyek már rendelkeznek meglévő felhő-támogatással, mint például az e-mail és az azonnali üzenetküldés. Mások a potenciális adatvesztés megelőzése érdekében az életciklusuk végéhez közeledő rendszerek adatainak áthelyezésével kezdik.

Image

Ha nem tudod, hol kezdd, a felhőmigrációs szolgáltatások igénybevétele segíthet az áttérés sikeres végrehajtásában. Sok hitelesítésszolgáltató automatizált eszközökkel rendelkezik a folyamat felgyorsítására, így gyorsabban léphetsz át a digitális átalakulás következő szakaszába.

Miért érdemes a felhőbe költözni?

A felhőalapú átalakulás óriási hatással van az üzletmenetedre: javítja versenyképességet, rugalmasságot és agilitását, ami növeli bevételeiket és csökkenti költségeket.

A felhőalapú digitális átalakulás a következő előnyökkel járhat a vállalkozásod számára:

  • A felhőre való áttérés lehetővé teszi, hogy te és a munkatársaid bárhonnan, bármikor dolgozhassatok.
  • A felhő segíthet optimalizálni a vállalkozás folyamatait, az egyszerű feladatokkal járó időmegtakarítástól kezdve a kritikus lépések útjában álló, frusztráló hatástalanságok kiküszöböléséig.
  • A felhőszolgáltatások lehetővé teszik az közös munkát bárhol, bármilyen eszközről, bármikor. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy hibrid vagy távmunka-modellt alkalmazz, így munkatársaid ott dolgozhatnak, ahol a legproduktívabbak, legyen az az iroda vagy a konyhaasztal.
  • A hagyományos infrastruktúra hajlamos a felesleges redundanciára is, ami komolyan lelassíthatja a folyamatokat. A felhőalapú megoldások segítenek kiküszöbölni a redundáns kommunikációt és dokumentumokat, hogy növeljék a rendszer sebességét és csökkentsék a hibalehetőségeket. Ennek eredményeképpen időt takarítasz meg, amelyet korábban a programok betöltésével töltöttél.

Ha a vállalkozásod még mindig papír alapú iktatási rendszerekre vagy merevlemezes tárolásra támaszkodik, akkor tudod, milyen sokáig tarthat megtalálni a szükséges dokumentumokat a hasonló nevű fájlok tengerében. Sok mesterséges intelligencia által támogatott keresési és rendszerezési funkciókat kínálhatsz, amelyek másodperceken belül megtalálják a fájlokat, így azonnal munkához láthatsz.

Image

Hatékony műveletek

A kisebb folyamatbeli fennakadások csak néhány percet vesz igénybe, de idővel összeadódnak, ami árthat a szervezet hatékonyságának. Az olyan eszközök, mint a felhőalapú együttműködési és kommunikációs megoldások időt takarítanak meg azáltal, hogy a munkatársak bárhonnan dolgozhatnak.

A felhőalapú számítástechnikai megoldások lehetővé teszik a vállalkozások számára a fejlesztési műveletek kultúrájának bevezetését, amely a fejlesztői és az IT-személyzetet egy csapatba tömöríti, és hatékonyan kiküszöböli a fejlesztési szűk keresztmetszeteket. Az olyan felhőalapú technológiák, mint a virtuális gépek, önkiszolgáló katalógusok és automatizálás segítségével a munkatársak anélkül végezhetik el a munkát, hogy arra várnának, hogy az informatikai részleg erőforrásokat biztosítson számukra – ennek eredményeképpen a termékek gyorsabban juthatnak el a piacra.

A felhőalapú megoldások azt is megkönnyítik, hogy visszajelzést kapj a termékeiről az ügyfelektől és a vállalati végfelhasználóktól. Az egyszerűsített visszajelzési körnek köszönhetően munkatársaid gyorsabban nekiláthatnak a hibák javításának és a fejlesztéseknek, ami gyorsabb piacra kerülést és jobb minőségű termékeket eredményez.

Csökkentett kockázat

A hitelesítésszolgáltatók végponttól végpontig terjedő kiberbiztonsági technológiákat kínálnak, amelyek megvédik az adatokat a rosszindulatú szereplőktől mind az adatátvitel során, mind pedig a nyugalmi állapotban, többek között:

  • zéró bizalmi architektúra
  • többfaktoros hitelesítés
  • fejlett fájltitkosítás
  • intelligens fenyegetésérzékelés

A felhőalapú digitális átalakulás csökkenti a kiberbiztonsággal, a beruházással és a leállási idővel kapcsolatos kockázatokat.

Az elavult IT-infrastruktúrába való befektetés olyan költségeket jelent, ami talán soha nem térül meg. Elképzelhető, hogy a berendezés olyan gyorsan elavul, hogy már nem lesz képes támogatni a vállalkozásod folyamatait, vagy túl nagy kapacitással bír a tényleges igényeikhez képest. Mivel a felhőmegoldások viszont amiatt, hogy nagymértékben skálázhatók, csak a ténylegesen használt helyért és szolgáltatásokért fizetsz. Ha igényeid megváltoznak – például ha távmunkásaid száma növekszik –, akkor ennek megfelelően méretezheted.

A hagyományos infrastruktúra másik nagy problémája az állásidő. Ha ez bekövetkezik, te és a munkatársaid is várakozni kényszerültök, hogy egy szakember megoldja a problémát, ami órákig vagy akár napokig is eltarthat. A rosszul kezelt leállások óriási pénzügyi veszteségeket okozhatnak, ezért a felhőalapú válságkezelési szolgáltatások, például a katasztrófa utáni helyreállítás, kulcsfontosságúak az adatok helyreállítása és az üzletmenet mielőbbi folytatása szempontjából.

Image

Skálázható üzleti folyamatok

A felhő végtelen innovációs lehetőségeket kínál. Ha felhőszolgáltatásokat veszel igénybe, több száz felhő-natív technológiához és funkcióhoz juthatsz hozzá, amelyek segítségével racionalizálhatod az üzleti folyamataidat és növelheti bevételeidet. A skálázható felhőalapú szoftverek biztosítják a szükséges támogatást ahhoz, hogy igényesebb ütemben fejlessz ki új termékeket, szolgáltatásokat és képességeket. Képes leszel növelni vállalkozásod stratégiai értékét azáltal, hogy új üzleti lehetőségeket használhatsz ki olyan területeken, amelyeket korábban esetleg figyelmen kívül hagyott.

Az előző részek mélyrehatóan körbejártuk a felhőbe költözés előnyeit és a digitális átalakulás lépéseit, hangsúlyozva a stratégia fontosságát és a gyakorlati megvalósítás lehetőségeit. Most pedig, miután áttekintettük a felhőalapú megoldások jelentőségét a versenyképesség és rugalmasság területén, valamint a költségcsökkentés és bevételek növelése szempontjából, elérkezett az idő, javasoljuk, hogy a digitális átalakulás során fontolja meg az Aruba szolgáltatásainak integrálását az üzleti stratégiádba, hogy maximálisan kihasználhasd a felhőalapú technológiák nyújtotta előnyöket.

Az Aruba Cloud a felhőalapú szolgáltatások terén kínált megoldásokkal támogatja a vállalkozások digitális átalakulási törekvéseit. Az Aruba szakértelme és megbízható infrastruktúrája lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hatékonyan és biztonságosan valósítsák meg felhőmigrációjukat, miközben optimalizálják IT-költségeiket és növelik rendszereik rugalmasságát. Ez nem csupán a felhőbe való sikeres költözést teszi lehetővé, hanem hozzájárul a vállalkozás hosszú távú sikeréhez is a folyamatos innováció, a megnövelt biztonság és a magas szintű hálózati teljesítmény révén.