A jó landing page lefontosabb kritériumai

Az előző cikkben olvashattál a landing page fontosságáról. Ugye ez az oldal az, amin a kampányaid eredményeképpen landolnak a látogatók, és kis szerencsével, de annál több profizmussal vevővé válnak (konvertálnak). Mik a jó landing page legfőbb kritériumai?

  • legyen egyszerű
  • legyen gyors
  • ne tartalmazzon kifelé mutat linkeket és menüsort
  • ösztönözzön cselekvésre

Ha landing oldalt szeretnél készíteni, akkor eszedbe juthat, hogy meglévő a saját weboldaladon belül készíted el, de még jobb, ha egy külön oldalt hozol létre erre a célra. Miért? Hogy a drágán megszerzett látogatót az oldalon tartsd, ne engedd, hogy bárhova elkalandozzon.

Milyen címen teheted elérhetővé a landing page-edet?

honlapcim.hu/landing

A meglévő oldalon belüli landing page-nek is megvan a lehetősége, ami kétségtelenül gyors és olcsó megoldás, de mérlegelni kell az előnyöket és hátrányokat:

Előnyök: Egyedi aloldalként létrehozott landing page lehetővé teszi, hogy könnyen fenntartsd a márka konzisztenciáját, mivel a design és az URL struktúra megmarad. A domain ismertsége és hitelessége előnyt jelent, és a keresőmotorok is könnyebben indexelhetik és rangsorolhatják a tartalmat. Az adminisztráció és karbantartás is egyszerűbb, mert az összes tartalmat és adatot egy helyen kezelheted. Kétségtelenül ez a leginkább költséghatékonyabb megoldás, mivel nem szükséges külön hosting és domain regisztráció.

Hátrányok: A webhely sablonjai és beállításai korlátozhatják a landing page design-ját és funkcionalitását, ami nehezebbé teheti a teljes mértékű testreszabást. A háttérben futó folyamatok lassítják az oldalt. De a legfontosabb hátrány, ami miatt egyáltalán nem javasolt ez a megoldás az, hogy a látogatók könnyen eltéríthetők a landing page fő céljától, ha hozzáférnek a webhely többi részéhez, és ez biztosan csökkenti a konverziós arányt.

Image

landing.honlapcim.hu

Az aldomain használata landing page-hez specifikus helyzetekben lehet előnyös, de mielőtt eldöntenéd, hogy ez a legjobb megoldás-e számolni kell pár dologgal:

Előnyök: Az aldomainek segítenek a webhelyed struktúrájának rendezésében, és lehetővé teszik, hogy egyedi tartalmakat vagy funkciókat csoportosíts egy jól meghatározott helyen, lehetővé teszi az A/B tesztelést és más optimalizációs stratégiákat anélkül, hogy befolyásolná a fő domain SEO-ját vagy teljesítményét.

Hátrányok: A több aldomén kezelése komplexitást ad a webhely adminisztrációjához, mivel minden egyes aldomén karbantartást és menedzsmentet igényel; létrehozása és fenntartása többletköltségekkel járhat, ideértve a hostingot, a domain regisztrációt és a biztonsági intézkedéseket. Ha az aldomén tartalma jelentősen eltér a fő doméntól az befolyásolhatja a márkaépítést és a felhasználói élményt.

landnig.hu

Egy egyedi oldal kialakítása mindig több időt és erőforrást vesz igénybe, de ha jól mérhető eredményeket szeretnél, érdemes megfontolni ezt a megoldást. Javasolt a honlap címét úgy megválasztani, hogy többször használható legyen.

Előnyök: Az egyedi domain professzionálisabb és megbízhatóbb benyomást kelt a látogatóknak, ami növelheti a konverziós arányokat. Emellett könnyebben megjegyezhető, így könnyebben visszatérnek az oldalra. A már meglévő honlapodtól függetlenül alakíthatod, nincs kötöttség, így minden lehetőség adott arra, hogy a szükséges kritériumoknak megfeleljen.

Hátrányok: Költségesebb és időigényesebb, mert domént kell hozzá vásárolni, tárhelyen saját honlapot építeni, de egy komolyabb költségvetésű kampánynál a kezdeti befektetés bőven visszahozza az árát.

Image

Azonosítva a különböző megoldások előnyeit és hátrányait, alaposan megfontolhatod, hogy melyik lehetőség a legalkalmasabb a specifikus landing page projekt számára. A kampányból megszerzett kattintásnak pontosan meghatározható értéke van. Te sem szeretnéd, ha a drágán megszerzett kattintás után a landing page-en múlna, hogy a látogatóból vevő lesz, vagy bezárja a böngészőt.

Ebben a cikkben nem fejtettük ki mélyen, hogy milyen legyen a jó landing oldalad, a célunk az volt, hogy bemutassuk, milyen előnyöket rejt, ha saját tárhelyen saját domént hozol létre arra, hogy a kampányod minél jobb eredményt érjen el.