Hogyan veszítsd el gyorsan és végérvényesen a fájljaidat?

Üdvözlet minden olyan vállalkozó kedvű számítógép-felhasználónak, aki úgy érzi, alig néhány évtizedes digitális életében jelentősen megnövekedett a sok adat! Ha úgy döntöttél végérvényesen szeretnél megszabadulni minden digitális dokumentumodtól, fotódtól és fontos fájlodtól, itt van néhány biztos tipp, amivel garantáltan sikerülni fog a terv!

Image

1. A pendrive az új trend

Kezdd azzal, hogy minden adatot különböző pendrivokra másolod át. Ez nem csak kényelmes és hordozható megoldás, de kiválóan alkalmas arra is, hogy a tárolt adatok végérvényesen elveszíthetőek legyen! Ha megsérül, arról képtelenség bármit is visszaállítani, de ha ellopják, legalább valakinek hasznára lesz az, ami a pendrive-on volt.

Image

2. Ne pazarold az idődet biztonsági mentések készítésére!

A biztonsági mentések készítése csak felesleges időpazarlás. Mi baj történhet? Az igazi bátorság abban rejlik, hogy vállaljuk az adatvesztéssel járó veszélyeket. Így, ha egyszer valami történik a fájljainkkal, azok végérvényesen elvesznek, nincs második esély.

Image

3. A felhő? Az amatőrök játszótere!

Ha valóban szeretnéd elveszíteni adataidat, felejtsd el a felhőalapú tárolást! A felhő túlságosan megbízható és biztonságos, ráadásul a legtöbb szolgáltatás biztonsági mentéseket is készít. Helyette támaszkodj a jó öreg, fizikai tárolókra, mint a már említett pendrive-ok, vagy a laptopod háttérmeghajtója.

Image

4. Jelszavak? Minek nekünk azok?

Ha igazán vakmerő felhasználó vagy se jelszavakat, se titkosítást ne alkalmaz. Ha mégis úgy döntesz, hogy beállítasz egy jelszót, válassz valami rendkívül egyszerűt és könnyen kitalálhatót, mint például „123456” vagy a saját neved és születési éved. Ezt írd fel nyugodtan a laptopodra is, hogy senki se maradjon kétségek közt.

Image

5. Tartsd a fontos fájlokat a számítógép asztalán

A desktop a legjobb hely azoknak a fájloknak, amiket gyorsan és hatékonyan szeretnél elveszíteni. A rendszerfrissítések vagy egy váratlan összeomlás esetén ezek az állományok lesznek az elsők, amik mennek a darálóba. Ments ide mindent, és az se zavarjon, hogy lassú a géped. (Régen sem voltak gyorsak, mégis egy 386-ossal is milyen vígan elvoltak az emberek.)

Ezekkel a módszerekkel garantáltan sikerülhet minden adatodat gyorsan és hatékonyan elveszíteni. Emlékezz: az igazi bátorság nem az adatmegőrzésben, hanem annak bátor elvesztésében rejlik. Jó szerencsét a digitális leépülés útján!