A WordPress weboldalak 10 legfontosabb funkciója

Sokszor írtunk már mi is a WordPress-ről, de nem mindenki ismeri a lehetőségeit (vagy ismeri, de nem tudja, hogy úgy hívják). Most összeszedtük a WordPress 10 legfontosabb funkcióját, hogy tisztában legyél vele, milyen előnyöket kínál ez a platform.

1. WYSIWYG szerkesztő

A WordPress WYSIWYG (What You See Is What You Get) szerkesztője lehetővé teszi, hogy azonnal láthasd a módosításaid eredményét, míg szerkeszted az oldalt. Ez rendkívül felhasználóbarát, különösen azok számára, akiknek nincs tapasztalatuk a weboldal szerkesztésben.

2. Témák és sablonok

A WordPress-ben rengeteg ingyenes és prémium témát találsz, amelyekkel testreszabhatod az oldalad kinézetét. Mindegyik téma sablonokat tartalmaz, amik alapján könnyedén összerakhatsz egy-egy új oldalt vagy bejegyzést.

YouTube video thumbnail

3. Pluginok

A WordPress lehetővé teszi, hogy olyan extra funkciókat adj hozzá az oldaladhoz, amelyekre éppen szükséged van. Több mint 50 ezer plugin áll rendelkezésedre, melyekkel megoldhatsz számos feladatot, például SEO optimalizálást, biztonsági beállításokat vagy webáruház funkciókat.

4. SEO eszközök

A WordPress rengeteg SEO eszközt kínál, amelyekkel optimalizálni tudod a weboldalad a keresőmotorok számára. A különböző SEO pluginok segítségével könnyedén kezelheted a meta címkéket, a URL struktúrát, és a kulcsszó optimalizálást is. További eszközökről itt olvashatsz.

5. Részletes statisztikák

A WordPress statisztikai funkciói segítségével nyomon követheted a weboldalad látogatóinak számát, a népszerű bejegyzéseket, a látogatók forrásait és sok más adatot. Ezek az információk nagyon hasznosak lehetnek a weboldalad továbbfejlesztéséhez.

6. Reszponzív design

A WordPress témái reszponzívak, ami azt jelenti, hogy automatikusan alkalmazkodnak a látogatók készülékének képernyőméretéhez. Ez azt eredményezi, hogy a weboldalad minden eszközön jól fog kinézni, legyen az asztali számítógép, laptop, tablet vagy mobiltelefon.

7. Médiakezelés

A WordPress egyszerűvé teszi a képek, videók és egyéb médiafájlok kezelését. Feltöltheted és beágyazhatod őket a bejegyzéseidbe vagy oldalaidra, létrehozhatsz képgalériákat, és még sok más médiakezelési lehetőséged van. És ha saját tárhelyen vannak a média anyagaid, azt nem tudja bárki letörölni.

8. Felhasználókezelés

A WordPress lehetővé teszi, hogy több felhasználót is hozzáadj az oldaladhoz, különböző jogosultsági szintekkel. Így több szerző is írhat a blogodba, vagy lehetnek olyan felhasználók, akik csak bizonyos feladatokat láthatnak el.

9. Beépített blog

A WordPress eredetileg egy blog platformként indult, és ma is kiváló eszköz blogok készítéséhez. Beépített blog funkciói közé tartozik a hozzászólások kezelése, a bejegyzések kategóriákba sorolása, címkézési lehetőségek és még sok más. Azt ugye mondani sem kell, hogy miért van szüksége a kisvállalkozásnak blogra.

10. RSS támogatás

A WordPress támogatja az RSS hírfolyamokat, amelyek segítségével a látogatók feliratkozhatnak a blogod frissítéseire. Az RSS hírfolyam segít abban, hogy a látogatók naprakészek maradjanak, és növeli a visszatérő látogatók számát.

Reméljük, ez a cikk segített megérteni, hogy milyen lehetőségeket kínál a WordPress. Érdemes kipróbálni, ha még nem tetted, és kihasználni a benne rejlő sokszínűséget!