Miért van szükségük weboldalra a kisvállalkozásoknak, és miért jó választás ehhez a Site Builder?

A mai digitális korban a vállalkozások sikere szempontjából elengedhetetlen az erős online jelenlét. A KKV-k pedig nyilván nem különböznek más vállalkozásoktól. Igen ám, de sok, széleskörű műszaki ismeretekkel nem feltétlenül rendelkező cégtulajdonos számára hatalmas feladatnak tűnhet egy webhely felépítése a semmiből. Ezért sokan csak legyintenek, azt mondják, nincs is igazából szükségük weboldalra. Úgy gondolkoznak, hogy véges erőforrásaikat megtérülő beruházásokra fordítják, ezért a honlap az utolsó helyre csúszik a fontossági listán. Pedig ennél nagyobb tévedést elképzelni sem lehet.

De miért hibás hozzáállás a saját honlap létrehozásának, fenntartásának negligálása? Egyfelől azért, mert a saját webhely óriási értékkel bír. Ma már jóval többet jelent annál, minthogy digitális brossúraként szolgáljon. A saját honlap szerepe a sikerben más okok miatt is kritikus – az alábbiakban megnézzük, melyek ezek az okok.

Ugyanakkor a saját honlap létrehozásától/fenntartásától való tartózkodás azért is érthetetlen, mert kifejezetten erre fejlesztett eszközök segítségével egy honlap néhány kattintás árán elindítható. Cégünk Site Builder szolgáltatása felhasználóbarát platformot, így lehetőséget kínál a KKV-k számára, hogy kódolási ismeretek nélkül hozhassanak létre webhelyeket. Nézzük tehát, miért kötelező a kis-és középvállalkozások számára a saját honlap, és hogyan segít ennek létrehozásában/fenntartásában a Site Builder!

Image

Miért van szükségük weboldalra a kisvállalkozásoknak?

Mert nélkülözhetetlen minden vállalkozás számára az online jelenlét kiinduló- és végpontjául szolgáló saját honlap. Megmutatja, hogy valóban létezik a vállalkozás

Honlap hiányában az internetes közönség nyilván csak nagy nehézségek árán juthat pontos/megbízható információkhoz cégről – azonban ez csak a kisebbik gond. Nagyobb baj, hogy ilyenkor az internetet használók abban is elbizonytalanodhat, hogy egyáltalán létezik-e a vállalkozás. Ugyanis aki nem látszik a neten, az általában a valóságban sem létezik – ez a digitális kor első törvénye.

Homlokzatként funkcionál

A webhely a vállalkozás kapuja. Érzelmeket kell kiváltania a látogatókból és jó benyomást kell tennie rájuk, különben a látogatók csak látogatók maradnak, nem lesznek fogyasztók/vásárlók. Úgy is mondhatnánk, hogy a site mutatja meg a potenciális ügyfeleknek, hogy azt kapják-e a cégnél, amit valójában keresnek. Vagyis a saját honlap reprezentálja a digitális térben a cég értékeit, a márkáját. Ha felhasználóbarát, ha azt a benyomást kelti, hogy szakértők állnak mögötte, az hitelességet kölcsönöz a vállalkozásnak. 

Ugyanakkor felületet és lehetőséget ad arra, hogy a cég kiemelkedjen a versenytársai közül, megmutassa, miben különbözik, miben több tőlük. Ráadásul a webhely és rajta megjelenő vonzó és interaktív tartalmak segítségével a közönségből közösség kovácsolható. Egy elkötelezett, visszatérő vásárló pedig felérhet 10 alkalmi vevővel is.

Image

Biztosítja a Google-keresésekben való megjelenést

Ha a mai digitális világban az emberek keresnek valamit – terméket, szolgáltatást – először a Google-hoz fordulnak segítségért. Vagyis webhely nélkül a potenciális ügyfelek nem találnak rá a vállalkozásra – hisz Google tudja találatként megjeleníteni valamely aloldalát az oldalnak. Az előkelő pozíciókban való megjelenés óriási reklámértékkel bír. Nagy látogatottságot és forgalmat generálhat. Emellett a cég iránti bizalmat és brand értéket növeli.

Segít a fizikai térhez kötöttség jelentette korlátok lebontásában

Amikor az ember egyetlen helyről dolgozik, a jelenléte általában arra a térre korlátozódik, ameddig a keze/hangja elér. Egy webhely segítségével azonban más országokban vagy a világ másik felén élő embereket is elérhet. Olyanokat, akik egy része vevővé, befektetővé, beszállítóvá válhat; olyanokat, akiket saját honlap hiányában sosem találhatott volna meg.

YouTube video thumbnail

Miként segít a Site Builder a weboldalak létrehozásában?

Site Builder szolgáltatásunk által kifejezetten a kis- és középvállalkozások igényeit igyekszünk kiszolgálni. A platform segítségével a weboldal-készítés gyerekjáték lehet, még a korlátozott erőforrásokkal rendelkező cégtulajdonosok számára is. Melyek a legjobb funkciói?

  • Intuitív kezelőfelületet
    A felhasználó egyszerűen egérrel behúzhatja a kívánt elemeket a készülő honlapra, így nincs szükség a munkához kódolásra vagy technikai ismeretekre.
  • Előre megtervezett sablonok
    Számos, professzionálisan megtervezett sablont kínálunk, amelyek könnyen optimalizálhatók a vállalkozás márkájához és stílusához igazodóan.
  • Széleskörű testreszabhatóság
    A megoldás biztosítja a színek, a betűtípusok, a képek, a szövegek, és a legtöbb elem testreszabásának lehetőségét. Így maximálisan biztosítható, hogy a webhely hűen tükrözze a vállalkozás egyedi identitását.
  • Reszponzív tervezés
    A Site Builder eszköz automatikusan gondoskodik arról, hogy a webhelyek a különböző képernyőméretekre/eszközökre optimalizáltak legyenek a zökkenőmentes felhasználói élmény érdekében.
  • E-kereskedelmi integráció
    Az olyan funkciók, mint az időpontfoglalás, vagy az online fizetés azonnal lehetővé teszik az ügyfelek automatikus kiszolgálását, a beruházás mihamarabbi termőre fogását. 

Ha saját honlapot szeretnél létrehozni, és ehhez egyszerű, hatékony, kényelmes megoldást keresel, akkor meg is találtad. Site Builder szolgálatatásunk a legjobb megoldás lesz a Te számodra is!