SEO: A kulcs a weboldal sikeréhez #2

Az előző cikkben olvashattál arról, hogy a keresőoptimalizálás (SEO) egy olyan folyamat, amellyel javíthatod a weboldalad organikus keresési eredményeit. Az organikus keresés az a forgalom, amely a Google és más keresőmotorok találati oldalain keresztül érkezik a weboldaladhoz.

A jó SEO-val a weboldalad feljebb kerülhet a találati oldalakon, így több potenciális ügyfelet és partnert érhetsz el. Emellett a jó SEO segíthet javítani a weboldalad webhelyhasználati mutatóit, például a visszatérési látogatások számát, a konverziós arányt és a lapon töltött időt.

Ez a cikk egy SEO-tervet mutat be, amely segíthet javítani a weboldalad organikus keresési láthatóságát. Foglalkozni fogunk a helyi SEO és a vállalkozás helyi keresés kapcsolatával, a linképítés jelentőségével, és végül a tartalom hosszúságával és minőségével a SEO-ban.

Image

A helyi SEO és a vállalkozás helyi keresése

Ha a vállalkozásod helyi szolgáltatásokat nyújt, akkor fontos, hogy a helyi SEO-ra is összpontosíts. A helyi SEO olyan technikákat alkalmaz, amelyek segítenek a weboldaladnak feljebb kerülni a helyi keresési találati oldalakon.

A helyi SEO egyik legfontosabb eleme a helyi kulcsszó-kutatás. A helyi kulcsszavak azok a kulcsszavak, amelyeket a potenciális ügyfelek használnak a helyi szolgáltatások keresésére. Például, ha egy fodrászüzleted van, akkor a helyi kulcsszavaid közé tartozhat a „duguláselhárítás”, „duguláselhárítás Budapesten” vagy „duguláselhárítás közel hozzám”.

Miután meghatároztad a helyi kulcsszavaidat, fontos, hogy a weboldalad a helyi keresési találati oldalakon is megjelenjen. Ehhez a weboldalad címében, címlapi metaadatában és tartalmaiban szerepeltetned kell a helyi kulcsszavaidat. (Találkoztam már olyan esettel, amikor az adott szolgáltatásnak minden kerületre külön oldala volt.)

Emellett a weboldaladhoz kapcsolódó helyi weboldalakon is linkeket kell szerezned. A helyi linkek segítenek a Google-nak megérteni, hogy a weboldalad helyi szolgáltatásokat nyújt.

Image

A linképítés jelentősége a SEO-ban

A linképítés az a folyamat, amellyel más weboldalakon szerzel linkeket a saját weboldaladhoz. A linkek fontos szerepet játszanak a SEO-ban, mert segítenek a Google-nak megérteni, hogy a weboldalad releváns és megbízható.

A minőségi linkek azok a linkek, amelyek relevánsak a weboldalad tartalmához, és olyan weboldalakon találhatók, amelyek magas rangúak a Google-ban. A minőségi linkek megszerzéséhez aktívan linképíthetsz, vagy részt vehetsz közösségi média oldalakon és fórumokon.

A tartalom hosszúsága és minősége a SEO-ban

A tartalom a SEO egyik legfontosabb eleme. A jó tartalom releváns, informatív és hasznos a célközönséged számára. Lehet az termékleírás vagy iparági blog.

A tartalom hosszúsága nem befolyásolja közvetlenül a SEO-t. Azonban a hosszú, informatív tartalom általában jobb élményt nyújt a felhasználóknak, és növeli a weboldalad webhelyhasználati mutatóit.

A jó minőségű tartalom olyan tartalom, amely releváns a weboldalad tartalmához, és informatív és hasznos a célközönséged számára. A jó minőségű tartalom segít a Google-nak megérteni, hogy a weboldalad releváns és megbízható.

Összefoglalva

A jó SEO-val javíthatod a weboldalad organikus keresési láthatóságát és vonzhatod a célzott forgalmat. A SEO-terv, amelyet ebben a cikkben bemutattunk, segíthet elkezdeni a munkát.

Természetesen a SEO egy összetett folyamat, és a sikerhez idő és erőfeszítés szükséges. Azonban, ha következetesen alkalmazod a SEO-technikákat, javíthatod a weboldalad organikus keresési láthatóságát és vonzhatod a célzott forgalmat.