VPS vagy webtárhely?

A felhasználói élmény biztosítása a weboldalak egyik legfontosabb feladata, de ez komoly akadályokba ütközhet, ha elfogy a tárhely. Akadozó letöltés, nehézkes navigálás, néhány másodpercnyi késlekedés is könnyen a vásárló elvesztéséhez vezethet. De hogyan vehetjük ennek elejét?
Az Aruba Cloud ügyfélszolgálata gyakran találkozik azzal a kérdéssel, hogy mikor éri meg felhő alapú tárhelyre váltani? Nos, némi tudatossággal szinte bármikor.

A vállalatok saját weboldalukkal minél több látogatót szeretnének bevonzani, ezért a honlapon elérhető tartalmat, a webáruházban kínált termékek és szolgáltatások körét folyamatosan népszerűsítik, frissítik, és ha kell, bővítik. Az online forgalom növekedésével azonban a webtárhely hamar szűkössé válhatAz oldalak egyre lassabban töltődnek be, a nehézkes elérés pedig olyan felhasználói élményt,vagyis éppen az élmény hiányát szüli, amellyel a mai digitális gazdaságban könnyű lemaradni.

Felhőre fel!

A weboldal elérhetetlensége biztos jele  annak, hogy elérkezett a váltás ideje,  sok vállalat számára pedig a felhő alapú szerverre való átállás jelentheti a megoldást. Míg egy webtárhely erőforrásai korlátozottak, addig a felhőben hosztolt virtuális magánszerver az üzlet igényei szerint rugalmasan alakítható. Erre jó a VPS szolgáltatás, amely egy felhőszerver minden teljesítményét kínálja, mégis egyszerűen használható és megfizethető.
Rendkívüli rugalmassága azonban első pillantásra megnehezítheti a választást, hogy melyik az igényeket legjobban kiszolgáló konfiguráció.
A választást általában több, előre konfigurált változat segíti. Ezek több méretben tartalmaznak számítási-feldolgozási kapacitást, SSD tárhelyet és internetes adatforgalmi keretet. A VMware virtualizációs technológiájára épülő CloudVPS-ek akár Widows és Linux operációs rendszerrel is konfigurálhatók, és rendkívül gyorsan aktiválhatók egy 100 százalékban felhőalapú infrastruktúrán, amely kiemelkedő teljesítményt és megbízhatóságot garantál.
A különböző üzleti igények kiszolgálásához persze a felhőalapú erőforrások más-más kombinációira lehet szükség, ezért hasznos lehet olyan konfigurációs eszközt is igénybe venni, amellyel a vállalatok megadhatják, hogy virtuális magánszerverüket milyen méretben mely operációs rendszerrel telepítenék.
Bár menet közben is bármikor nagyobb csomagra lehet váltani, mégis érdemes az igények várható növekedésével tervezni és a felhőszerver eggyel nagyobb konfigurációját választani. Ezzel biztosítva, hogy a weboldal mindig a lehető leggyorsabban futhasson a hosztolt virtuális magánszerveren.

Ez is érdekelhet:

A honlap weboldal? Fogalmi tisztázó

A honlap weboldal? Fogalmi tisztázó

Forpsi Blogjún 20, 2024

A „weboldal”, „honlap” és „portál” kifejezések gyakran használatosak az interneten, sokszor ugyanarra a dologra használjuk, de kissé (vagy teljesen) eltérő…

Biztonsági mentés nélkül sehova

Akár weboldal vagy webáruház működtetéséhez, akár valamely üzleti alkalmazás felhőbe viteléhez használ CloudVPS-t a vállalat, értékes üzleti adatai akkor lesznek teljes biztonságban – azaz lesznek mindenkor biztosan visszaállíthatók –, ha backup szolgáltatás is van hozzá. Felhőalapú biztonsági mentés nemcsak előre meghatározott tárterületet tartalmazó csomagokban, hanem akár használat alapján elszámolt előfizetési modellben is elérhetők, amelyben a tárkapacitás dinamikusan növelhető.
Azt, hogy mikor melyik előfizetési csomagot, illetve modellt érdemes választani, a vállalat ismét üzleti igényei alapján döntheti el. Ha nem tervezi az adatok gyakori fel- és letöltését, akkor jellemzően a használatalapú elszámolás lesz előnyösebb, míg gyakori használathoz általában az előre méretezett csomagok adnak jó megoldást.
A CloudVPS rugalmassága ráadásul itt is teljes mértékben érvényesül, mert a vállalatok a biztonsági mentés esetében is többnyire bármikor, igény szerint válthatnak a szolgáltatás előfizetési csomagjai között.
A fentiekből is látszik, hogy a felhő nem csupán egy múló hóbort, hanem a digitális gazdaság és így a versenyképesség alapja. Fontos tehát, hogy körültekintően, az üzleti céloknak megfelelően válasszunk szolgáltatást. Ne csupán az aktuális igényeket elégítsük ki, hanem a várható növekedést is tartsuk szem előtt, és minden esetben rendelkezzünk a kritikus adatokról biztonsági mentéssel!