További 10 érv a WordPress tartalomkezelő rendszer mellett

A WordPress megunhatatlan téma akkor is, ha baráti társaságban szeretnél beszélgetni, de akkor is, ha weboldalt szeretnél létrehozni. Az internet kezdetén is sokan tervezték, hogy weboldalt készítenek, sokan meg is alkották első honlapjukat, és pár közülük még mindig megtalálható a világhálón. Jól emlékszünk az akkori technológiákra és az eredményre is. Manapság jóval könnyebb annak a dolga, aki meg szeretne jelenni az interneten. Kis utánajárással nagy eséllyel belebotlik a WordPress-be, ezért ebben a cikkben megnézzük, miért lehet jó választás számodra ez a rendkívül népszerű weboldal-kezelő platform. Korábbi cikkünk sikerének hatására összegyűjtöttünk 10 további érvet a WordPress mellett.

1. Multimédiás támogatás

A WordPress lenyűgöző mértékben támogatja a multimédiás tartalmakat. Akár képekről, videókról, hangfájlokról vagy animált GIF-ekről van szó, a WordPress kezelni tudja. A beépített médiafeltöltő egyszerűen kezelhető, és segítségével a multimédia elemeket könnyen beillesztheted a bejegyzéseidbe vagy oldalaidra.

2. Rugalmas és skálázható

A WordPress rendkívül rugalmas és skálázható. Kezdheted kis méretű bloggal, majd ahogy nő a vállalkozásod, hozzáadhatsz új funkciókat és oldalakat. Nagyszámú látogatót is képes kezelni, anélkül hogy leállna vagy lassulna. A rengeteg ingyenes és prémium témával testreszabhatod az oldalad kinézetét. Mindegyik téma sablonokat tartalmaz, amik alapján könnyedén összerakhatsz egy-egy új oldalt vagy bejegyzést.

3. Reszponzív dizájn

Arról már írtunk, mennyire fontos az olvashatósás és a keresőoptimalizálás szempontjából a reszponzív dizájn. A WordPress témáinak többsége reszponzív, azaz alkalmazkodik a látogató eszközének képernyőméretéhez. Így a weboldalad minden eszközön jól fog kinézni, legyen az asztali számítógép, laptop, tablet, TV vagy mobiltelefon.

4. Felhasználóbarát admin felület

A WordPress admin felülete intuitív és felhasználóbarát. Nem igényel technikai tudást az alapvető műveletek elvégzéséhez, mint például új oldalak hozzáadása, bejegyzések szerkesztése, vagy a weboldal kinézetének módosítása. A WordPress WYSIWYG (What You See Is What You Get) szerkesztője lehetővé teszi, hogy láthasd a módosításaid eredményét közvetlenül, míg szerkeszted az oldalt.

5. Közösség támogatása

A WordPress egy nyílt forráskódú rendszer, amelynek hatalmas globális közössége van. A WordPress közössége egy nagy és aktív felhasználói és fejlesztői közösség, amely hozzájárul a WordPress folyamatos fejlődéséhez és támogatásához. Rengeteg online fórum, blog és oktatóvideó áll rendelkezésre, ahol segítséget kaphatsz, ha elakadsz.

YouTube video thumbnail

6. Felhasználókezelés

A WordPress lehetővé teszi, hogy több felhasználót is hozzáadj az oldaladhoz, különböző jogosultsági szintekkel. Így több szerző is írhat a blogodba, vagy lehetnek olyan felhasználók, akik csak bizonyos feladatokat láthatnak el.

7. RSS támogatás

Az RSS (Really Simple Syndication vagy Rich Site Summary) egy webes hírfolyam-formátum, amelyet elsősorban arra használnak, hogy a felhasználók rendszeresen frissülő tartalmakat (például blogbejegyzések, hírek, podcastek) kapjanak egy weboldalról anélkül, hogy annak teljes oldalát meg kellene látogatniuk. A WordPress támogatja az RSS hírfolyamokat, amelyek segítségével a látogatók feliratkozhatnak a blogod frissítéseire. Az RSS hírfolyam segít abban, hogy a látogatók naprakészek maradjanak, és növeli a visszatérő látogatók számát.

8. Automatikus frissítések

A WordPress rendszeresen frissítést ad ki a rendszer biztonságának és stabilitásának fenntartása érdekében. Az automatikus frissítési funkció biztosítja, hogy a weboldalad mindig a legfrissebb és legbiztonságosabb verziót használja. Sok szolgáltató (így a Forpsi is) ajánl olyan megoldásokat, amivel még ennél is könnyebben létre lehet hozni egy weboldalt, és WP Ready szolgáltatást kínál, ahol a regisztráció után előre telepített és konfigurált WordPress-t találsz a sablonok széles választékával. A Forpsi gondoskodik a rendszeres frissítésekről, telepíti a biztonsági bővítményeket.

9. Könnyű hozzáférés a web statisztikákhoz

A WordPress könnyű hozzáférést biztosít a weboldalad statisztikáihoz. Segítségével nyomon követheted a weboldal látogatóinak számát, a népszerű bejegyzéseket, a látogatók forrásait és sok más hasznos információt. Számtalan plugin segíti a munkádat, és ad képet a weboldalad látogatottságáról. Erről itt olvashatsz bővebben.

10. GDPR kompatibilis

A WordPress kompatibilis a GDPR-ral (General Data Protection Regulation), ami azt jelenti, hogy könnyen beállíthatod a weboldaladat úgy, hogy megfeleljen az EU adatvédelmi szabályainak. Ez nagyon fontos, ha EU-ban található látogatóid vannak. Erre is vannak ingyenes pluginok, amikor könnyedén telepíthetsz az oldaladra. Korábbi cikkünkben szintén érintettük ezt a témát.

Reméljük, ez a cikk segített abban, hogy elmondjuk, miért is érdemes a WordPress-t választani weboldaladhoz. Bátran próbáld ki, és fedezd fel a benne rejlő lehetőségeket!