A domain: profizmus párszáz forintért

Ha új fodrászt keresel, ha a sarki kisközért akciói érdeklenek, ha születésnapi ajándékot akarsz venni a hároméves örökmozgó unokaöcsédnek… hol keresel először? Gondolom, a telefonodat veszed elő elsősorban. Ezért mindenkinek, akinek ügyfelekkel dolgozik, ahogy Vágási Ferinek is be kell szállnia az internetbe. Ha vállalkozol, akkor neked is. A Facebook céges profil és Instagram-fiók jó kezdetnek számít, de ha profi vagy, és professzionális benyomás is akarsz kelteni, szükséged van egy weboldalra és saját e-mail címre is.

Sok vállalkozó nincs tisztában azzal, hogy a domain név mennyire fontos a cégük számára, és hogy induló vállalkozásként gyorsan kell cselekedniük, hogy megszerezzék a kívánt nevet. De már meglévő cég és honlap esetén is előfordulhat, hogy egy akció, egy új termék szükségessé tegye egy speciális tartalommal bíró oldal és blikkfangos cím meglétét.

A Facebook és az Instagram nem elegendő

A Facebook és más közösségi média óriási hatással bír, és gyors és olcsó kezdés lehet. A közösségi média amellett, hogy számos lehetőséget ad a vállalkozó kezébe, nem tud minden igényt kielégíteni. Egy vállalkozónak, akinek profi és komoly profilt kell építenie új cégének, szüksége lesz egy weboldalra, amelyet kiegészíthet a Facebook-oldala, és e-mail címre, ami egyedivé teszi a céges leveleit és professzionális megjelenést biztosít. Egy domain név nem ingyenes, de nagyon olcsó a valódi értékéhez képest.

Image

Domain név – egy okos kezdet

A domain név hasznos és fontos jelzéseket ad a vevőknek. Leendő ügyfeleid elvárják, hogy online megtalálják a vállalkozásodat. Ha pedig már megtalálják, a tevékenységedre vonatkozó információkon túlmenően komoly és megbízható szolgáltatóként kell kitűnnöd, ha azt szeretnéd, hogy a te árudat, vagy szolgáltatásodat válasszák. Minden egyes domain név egyedi, ezáltal hiteles identitást ad a vállalkozásodnak. Ráadásul a te tulajdonod, szemben a facebook.hu/cegnev oldallal szembne, ami pedig nem. A domainnév okos kiindulópont a sikeres vállalkozássá válás felé vezető folyamathoz.

Mire használható egy domain név?

Elsősorban ez a címe a weboldaladnak. Egy weboldalnak mindenféle tartalma lehet: itt mutatod be a vállalkozásodat és a termékeidet. Lehet webshop vagy blog, és tartalmazhat linkeket a közösségi médiára és egyéb elérhetőségekre. Indíthatsz podcastot, megoszthatsz videós tartalmakat, galériákat stb. Minden egy helyen, hogy a látogatóból érdeklődőt, az érdeklődőből vevőt, a vevőből újravásárolót változtasson.

Másodsorban ez az email címed második tagja. A vállalkozásod megjelenése professzionálisabb lesz, ha egy ingyenes e-mail cím helyett saját domain-nel rendelkező e-mail címmel rendelkezik. A domain nevéhez tetszőleges számú e-mail cím kapcsolódhat. Lehet például egy általános céges címed, és az alkalmazottaid (ha vannak) mind rendelkezhetnek saját címekkel.

Image

Miért .hu domainnév?

Az emberek bíznak a .hu-ban. Valójában el is várják, hogy egy magyar vállalkozásnak legyen .hu végű doménje. A .hu domain növeli a bizalmat a magyar felhasználók körében, mivel jelzi, hogy az adott weboldal helyi, és így talán ismerősebb, vagy megbízhatóbb forrás lehet számukra. Továbbá, a helyi domain használata javíthatja a weboldal helyi keresőmotorokban való láthatóságát, elősegítve ezzel a célzott piaci elérést. A .hu domain tehát nemcsak helyi identitást kölcsönöz, hanem hozzájárul a weboldal hatékonyabb online marketingjéhez is a magyar internetezők körében.

Összegezve: ha magadat komoly vállalkozásnak tartod, fontos számodra az ügyfeleid bizalma, mindenképpen érdemes saját domainen elérhető saját és gyakran frissített honlapot készíteni. Ehhez pedig a Forpsinál mindent megtalálsz. A Forpsi 20 éve jelen van a magyar piacon, ezért ismert és megbízható szolgáltatóként ideális választás lehet bármely vállalkozás számára, amely szeretné biztosítani online jelenlétét és növelni piaci elérhetőségét.

Fotók: Pexels.com