Miért fontos a megfelelő webtárhely kiválasztása?

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy az internet és a digitális jelenlét napjainkban elengedhetetlen része a kis- és középvállalkozások számára. Egy jól kialakított, professzionális weboldal lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy elérjék és megszólítsák a potenciális ügyfeleket online térben is. Azonban a weboldal működése és elérhetősége szorosan összefügg a megfelelő webtárhely kiválasztásával. Ebben a cikkben áttekintjük, miért olyan fontos a megfelelő webtárhely szolgáltató választása a hazai kis- és középvállalkozók számára.

Többször foglalkoztunk már ezzel a témával, ebben a cikkben most alaposan megvizsgáltuk a megfelelő webtárhely kiválasztásának jelentőségét. Ez azért fontos, mert a webtárhely kiválasztása közvetlen hatással van a weboldal sebességére, teljesítményére, biztonságára és bővíthetőségére. Emellett fontos szempontok a tárhely típusai, a költségvetési megfontolások és a technikai támogatás.

Weboldal sebességének és teljesítményének hatása

A weboldal sebessége és teljesítménye kulcsfontosságú tényező a felhasználói élmény javítása és a SEO előnyök szempontjából. A gyorsan betöltődő weboldalak magasabb látogatói elkötelezettséget és alacsonyabb oldalelhagyási arányt eredményeznek. Emellett a keresőmotorok is előnyben részesítik a gyors és reaktív weboldalakat a rangsorolás során. A megfelelő webtárhely szolgáltató képes biztosítani a szükséges erőforrásokat és technológiákat a jobb sebesség és teljesítmény eléréséhez.

A Forpsi adatközpont két független ponton keresztül kapcsolódik az internethez, amelyek a maximális redundancia érdekében különböző prágai adatközpontokhoz kapcsolódnak. Ezekben az adatközpontokban a hálózat közvetlenül kapcsolódik több Internet eXchange Pointhoz és a főbb nemzetközi csatlakozási szolgáltatókhoz. A teljes csatlakoztathatóság több mint 40 Gbps-ot tesz ki.

A valós idejű statisztika itt tekinthető meg.

Biztonság és adatvédelem

A digitális világban minden egyes tevékenységünk adatokra épül, adatokban tárolunk minden digitális információt. Vagyis üzleti tevékenységünk, illetve a vállalkozás sikeressége nagyban függ attól, hogy mennyire tudjuk megvédeni a vállalkozás „lelkét”, az információt. Számos olyan formában érkezhet fenyegetés weboldalainkra, amire egyáltalán nem számítunk. Néhány óvintézkedéssel azonban sokkal biztonságosabbá tehetjük céges környezetünket és működésünket. A rendszeres biztonsági mentés a legjobb és talán legolcsóbb módja annak, hogy megőrizzük az adatokat esetleges adatvesztés esetén.

A biztonság és adatvédelem szintén kiemelkedő fontosságú szempont. Az SSL tanúsítvány biztosítja a weboldal adatforgalmának titkosítását és növeli az ügyfél bizalmát. Ezenkívül a mentési és visszaállítási lehetőségek segítségével védekezhetünk az adatvesztés és a katasztrofális események ellen.

A hagyományos felhasználónév- és jelszó biztonság mellett a Forpsi adminisztrációs felület IP cím/tartomány és a GeoIP szerint is lehetővé teszi a belépés korlátozását. Ez jelentősen növeli a hozzáférés biztonságát, hiszen az adminisztrációs felületre történő belépéshez nem csak a helyes bejelentkezési név és jelszó megadása szükséges, hanem csak az előre engedélyezett IP-címről, vagy a GeoIP beállításokban megadott országokból lehetséges a belépés. Ez lehetővé teszi az adminisztrációhoz való hozzáférés szűkítését. Ekkor az adminisztráció a megfelelő jelszó és bejelentkezés után sem lesz elérhető, ha a feltételek nem teljesülnek. A kétfaktoros bejelentkezés tovább növeli a biztonságot.

Rugalmasság és bővíthetőség

A rugalmasság és bővíthetőség lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a weboldalukat igényeik szerint alakítsák. A skálázhatóság lehetővé teszi a látogatottság növekedésével járó terhelés kezelését, míg az egyedi igények kielégítése segíti a speciális funkciók és alkalmazások integrációját a weboldalon.

YouTube video thumbnail

Tárhely típusok és méretek

Amikor webtárhelyet választunk, figyelembe kell vennünk a különböző tárhely típusokat, például a saját szerver, a megosztott tárhelyet, a virtuális szervereket (VPS) és a felhőalapú tárhelyet. Minden típusnak előnyei és korlátai vannak, ezért fontos alaposan átgondolni a vállalkozás igényeit és jelenlegi/felvázolt jövőbeli fejlődését. VPS vagy webtárhely? cikkünkben bővebben olvashatsz a témáról.

A Forpsi.hu számos különböző webtárhely csomagot kínál, amelyek alkalmazkodnak a kis- és középvállalkozások igényeihez. Ennek a cikknek a megírásakor három webtárhely csomag érhető el, mindhárom esetben a tárhely mérete egységesen 100 GB, eltérés a lehetséges alias-ok számában és más paraméterekben van. Ha többre van szükséged, és korlátok nélkül szeretné alkalmazását futtatni, a Cloud VPS szolgáltatást vagy a dedikált szervert ajánljuk a számodra.

Költségvetési megfontolások

Az ár sem utolsó szempont. A költségvetési megfontolások során viszont figyelembe kell venni az ár-érték arányt és a hosszú távú költségeket. Az olcsóbb tárhely szolgáltatók lehetnek vonzóak az áruk miatt, de fontos megérteni, hogy ezek gyakran korlátozott erőforrásokat és alacsonyabb szintű technikai támogatást kínálnak. Hosszú távon ezek a korlátok negatívan befolyásolhatják a weboldal teljesítményét és növekedését. (Nem utolsó sorban a te komfortérzetedet is. Valljuk meg, kevés bosszantóbb dolog van egy elérhetetlen ügyfélszolgálatnál.) Érdemes tehát olyan webtárhely szolgáltatót választani, amely megfelelő ár-érték arányt kínál, és komoly technikai erőforrásokkal rendelkezik.

A legolcsóbb tárhely a Forpsinál már havi bruttó 953 Ft-tól elérhető, számos kiegészítő (pl.: Site Builder) közül csak azt kell megrendelned, amire valóban szükséged van. A dedikált szerver árakat, a VPN és a Cloud árakat a linkek alatt találod.

Technikai támogatás és ügyfélszolgálat

Az általunk biztosított tárhely megfelelő sebességet, biztonságot és rugalmasságot nyújt, valamint szakképzett technikai támogatást biztosít ügyfeleiknek. A Forpsi blogja pedig további hasznos információkat nyújt a webtárhely témában.

A technikai támogatás és az ügyfélszolgálat kiemelt fontossággal bír, különösen a kezdő vagy technikailag kevésbé jártas vállalkozások számára. A jó webtárhely szolgáltató rendelkezik elérhető és gyors reagálási idővel, valamint szakértői segítséggel, amikor szükség van rá. Ez lehetővé teszi a problémák gyors és hatékony megoldását, és minimalizálja a leállási időt.

A Forpsinál Tudásbázissal segítjük a munkádat, de ha elakadsz chat-en keresztül is felveheted munkatársainkkal a kapcsolatot.

A hatékony ügyintézésről írt korábbi cikkünket itt olvashatod.

Összegzés

Végső soron a megfelelő webtárhely kiválasztása alapvető fontosságú a sikeres online jelenlét és üzleti növekedés szempontjából. A megfelelő tárhely megoldás lehetővé teszi a weboldal gyors és megbízható működését, biztosít i adatvédelmet, rugalmasságot és bővíthetőséget. A Forpsi.hu webtárhely 20 éve van jelen a magyar piacon, és számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segíthetnek a hazai kis- és középvállalkozásoknak a digitális siker elérésében.

Reméljük, sikerült cikkünkben átfogó képet nyújtani arról, miért fontos a megfelelő webtárhely kiválasztása a hazai kis- és középvállalkozók számára!